Acasă Administratie 60.000 de lei amendă pentru un depozit ilegal de deşeuri

60.000 de lei amendă pentru un depozit ilegal de deşeuri

951
0
DISTRIBUIȚI

Un cetăţean din comuna Bodeşti s-a apucat să adune, probabil pentru a le revinde, tot felul de deşeuri reciclabile – ambalaje de hârtie şi carton, ambalaje de material plastic, deşeuri de sticlă. Problema este că a făcut-o fără să deţină autorizaţie de mediu, iar un binevoitor din comună l-a pârât Gărzii de Mediu. Urmarea: a fost şi amendat, a rămas şi fără „marfă“.

„Urmare a unei  petiţii  înregistrată la Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Neamţ, privind desfăşurarea activităţii de colectare şi sortare a deşeurilor reciclabile, fără autorizaţie de mediu, într-un amplasament din comuna Bodeşti, comisari din cadrul GNM – Comisariatul Judeţean Neamţ au efectuat control pe linie de protecţia mediului constatând că societatea nu deţine acte de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului pentru desfăşurarea activităţii de colectare a deşeurilor nepericuloase la punctul de lucru.

Societatea a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 60.000 de lei“, ne-a informat Garda de Mediu.

Un caz similar a fost înregistrat în urmă cu un an, la Grumăzeşti. Atunci, comisarii de mediu au amendat un „întreprinzător“ care depozitase deşeuri reciclabile (circa 40 de metri cubi) într-o hală dezafectată din cadrul fostului CAP Ocea, în satul Topoliţa. Amenda a fost de 10.000 lei, iar persoana respectivă a fost obligată să ducă deşeurile la un operator economic autorizat.

(Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.