Acasă Social 37 de şcoli din judeţ nu au autorizaţie sanitară

37 de şcoli din judeţ nu au autorizaţie sanitară

931
1
DISTRIBUIȚI

Potrivit unui raport întocmit de autorităţi în urma celui mai recent Colegiu prefectural, desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, aproape 40 de unităţi de învăţământ din cele 344 existente în judeţul nostru nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, deşi anul şcolar a început în urmă cu aproape o lună. Este ştiut că acest lucru nu este o premieră, nici pentru judeţul nostru, nici pentru alte judeţe din ţară, drept pentru care se poate trage concluzia că anul şcolar a luat din nou autorităţile pe nepregătite. „În judeţ sunt 344 de unităţi şcolare, 307 având autorizaţie sanitară de funcţionare. 11 unităţi şcolare, din cele 37 care nu au această autorizaţie, sunt prinse în program de reabilitare şi dotare, majoritatea cu finanţare prin PNDL. În şase cazuri s-au demarat procedurile pentru obţinerea autorizaţiei iar în alte două cazuri schimbarea denumirii unităţii de învăţământ a impus solicitarea unei alte autorizaţii. Din totalul de 589 de clădiri cu destinaţie şcolară, 532 au fost igienizate în vederea începerii anului şcolar“, se arată în raportul pus la dispoziţie de Prefectură.

Pe lângă stabilirea măsurilor care trebuie luate astfel încât unităţile de învăţământ să intre în legalitate, în cadrul aceleiaşi şedinţe, membrii Colegiului prefectural au stabilit, prin Planul Teritorial Comun de Acţiune, principalele  măsuri şi acţiuni pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic sau pentru prevenirea delincvenţiei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar.

„Realizarea acţiunilor stabilite este monitorizată trimestrial, prin aparatul de specialitate al prefectului şi lunar de responsabili din Inspectoratul Judeţean de Poliţie“, au precizat autorităţile de la judeţ. (R.C.)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.