Acasă Administratie 30 de kilometri de străzi neasfaltate în Piatra-Neamţ

30 de kilometri de străzi neasfaltate în Piatra-Neamţ

1000
1
DISTRIBUIȚI

 

l primăria vrea să asfalteze câte cinci kilometri pe an, din bugetul local, iar 15 kilometri să-i reabiliteze cu fonduri europene

Autorităţile locale vor acorda o atenţie deosebită, în acest an, asfaltării străzilor din Piatra-Neamţ, care, la această dată, nu sunt deloc modernizate. Conducerea Primăriei Piatra-Neamţ speră ca din cei 30 de kilometri rămaşi neasfaltaţi, 15 să-i reabiliteze cu fonduri europene, iar restul din bugetul local. Dar cum bugetul local este strâmtorat, se vor limita la cinci kilometri de străzi pe an.

„Avem o situaţie a străzilor neasfaltate. În total sunt 30 de kilometri din totalul de 170 de kilometri de străzi cât însumează oraşul. Jumătate dintre acestea am vrea să le facem cu fonduri provenite din cadrul unui program european. Dar aici trebuie să analizăm ce străzi sunt cu utilităţi şi care nu, pentru că programele europene finanţează doar asfaltarea şi canalizarea pluvială, iar noi trebuie să rezolvăm problema apei şi canalizării. În maxim trei ani vrem să rezolvăm această problemă, ceea ce ar însemna cam cinci kilometri de străzi asfaltate pe an. Prioritare sunt străzile fără utilităţi şi cu o densitate mare de populaţie şi trafic. Spre exemplu, strada Asachi, din cartierul Văleni“, a declarat primarul Dragoş Chitic.

Într-o conferinţă de presă, organizată joi, la sediul primăriei, autorităţile locale au făcut cunoscute câteva din proiectele edilitare asupra cărora îşi vor îndrepta atenţia în acest an şi vor aloca bani de la bugetul local. Câteva din priorităţi aşteaptă de ani buni o rezolvare, cum este pasajul de la Pietricica.

„Am realizat Agenda 2015, cu priorităţi pentru municipiul Piatra-Neamţ. Ne vom axa pe lucrări edi-litare, ce rezultă din cerinţe mai vechi sau solicitări repetate ale cetăţenilor. În mare parte sunt lucrări simple, dar care vor schimba faţa unei zone. Printre acestea se numără pasajul Pietricica, ce va fi reabilitat şi igienizat, după care vom asigura o deplasare co-respunzătoare prin interiorul lui. Vom amenaja o construcţie definitivă  la sensul giratoriu de la Hotel Ceahlău, ce va fi asemănătoare cu cele existente deja. Vom înfiinţa un nou sens giratoriu, la intersecţia străzii Mihai Viteazu cu Aleea Ulmilor, pentru că cei care locuiesc în zonă ştiu că dimineaţa şi în orele de vârf e foarte mare aglomeraţie. Vom realiza un trotuar de legătură între strada Mihai Viteazu şi Sala Polivalentă. La ieşirea din cartierul Dărmăneşti, vom asfalta strada Constantin Brâncoveanu, continuată cu repararea străzii Mihai Stamatin, ce va asigura o nouă ieşire din cartierul Dărmăneşti spre municipiul Roman sau pe strada Fermelor.

Vrem să lărgim strada Obor în faţă la Kaufland, prin desfiinţarea trotuarului şi crearea a două benzi de circulaţie. Vor fi reparate fântânile arteziene defecte şi vom înlocui capacele de canal din metal cu altele din compozit, material ce nu poate fi reciclat şi nu ma-nifestă interes pentru furt“, a declarat primarul Dragoş Chitic.

(Ioana CALIŢCHO)

1 COMENTARIU

  1. Cand vor fi asfaltate strazile SOARELUI si CARLOMAN care au utilitatile facute din Cartierul Tarancuta zona Colegiului Auto din Piatra Neamt ????

    Gurile rele spun ca in grafice ar figura ca asfaltate???

    Dupa bugetul primariei Piatra Neamt sa intelegem ca cele 2 strazi vor dii asfaltate peste 5-6 ani ???

    Rugaminte ptr domnul primar interimar Chitic sa rezolvae anul acesta asfaltarea strzilor Soarelui si Carloman ( de aprox 800 ml in total ) De 40 de ani tot asteapta locuitorii aceasta urgenta modernizarea .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.