l propunerile consilierilor pietreni au fost votate în unanimitate l printre ele se numără alocarea unei sume pentru accesul gratuit al elevilor la transportul în comun
Aşa cum prevede calendarul premergător adoptării oricărui buget de venituri şi cheltuieli, consilierii locali s-au întrunit ieri în şedinţă extraordinară pentru a aproba proiectul de buget al municipiului pentru anul 2017.
Înainte de a da votul unanim, consilierii din partea tuturor formaţiunilor politice au venit cu nu mai puţin de 10 amendamente, prin care au propus trecerea mai multor sume de la un capitol la altul. În acest sens, cei mai mulţi bani au fost luaţi de la investiţii care nu sunt urgente – precum amenajarea unei noi Case a Căsătoriilor sau asigurarea sonorizării Sălii Polivalente şi daţi spre învăţământ – reparaţii curente la unele şcoli, achiziţionarea de calculatoare noi la Colegiul „Petru Rareş“, construirea unui gard la Şcoala Nr. 11, sau premierea olimpicilor naţionali. Aleşii au făcut de asemenea propunerea de suplimentare a bugetului cu aproximativ 200.000 de lei şi pe partea de reparaţii străzi, însă, de departe, vestea bună a venit din partea consilierului Cătălin Misăilă, care a solicitat includerea în bugetul pe anul 2017 a unei sume de bani care să asigure transportul gratuit al elevilor pe toate mijloacele de transport în comun din munici-piu.
În urmă cu câteva zile, primarul Dragoş Chitic a anunţat că anul acesta bugetul municipiului este mai mare cu 9 milioane de lei faţă de cel din 2016, ca urmare a execuţiei bugetare înregistrate la sfârşitul anului. Reprezentanţii municipalităţii au mai declarat faptul că, pentru anul acesta, Primăria Piatra-Neamţ are cinci mari priorităţi: prima este funcţionarea instituţiei şi a entităţilor subordonate (precum Direcţia de Asistenţă Socială, Taxe şi Impozite sau Poliţia Locală), următoarea ar fi plata datoriilor (creditul la Alpha Bank, debitul către E.ON, cumpărarea sediului vechi al primăriei de la Comunitatea Evreiască), apoi asigurarea unor servicii publice de calitate (curăţenia în oraş sau alte aspecte legate de gospodărire). De asemenea, edilul afirmă că investiţiile reprezintă un capitol separat în buget, căruia i se acordă o atenţie deosebită – de exemplu lucrările de infrastructură, mansardări de blocuri, întreţinere şcoli etc. Iar pe ultimul loc, dar nu mai puţin important, este capitolul „atragere fonduri europene“, în cadrul căruia deja au fost pregătite mai multe proiecte importante pentru comunitate – de exemplu extinderea pietonalului din Piaţa Ştefan cel Mare, continuarea acoperirii pârâului Cuejdi sau pistele pentru biciclişti. Per total, pentru investiţii, specialiştii din primărie au estimat anul acesta un buget de 21 de milioane de lei.
Bugetul, în varianta sa finală urmează să fie adoptat într-o şedinţă ulterioară care va avea loc cel mai probabil la sfârşitul acestei luni. (Roxana ZAHARIA)
Un oras in paragina condus de niste …Strazi desfundate, mizerie, aspect comunist, iar banii sunt directionati spre transportul gratuit al pensionarilor si elevilor, care ar putea foarte bine sa-l strabata in pas de plimbare. Olimpici?la ce?Ce beneficii au adus orasului fostii olimpici ?Faceti risipa din banii nostri ,
in detrimentul modernizarii si investitiilor.Pleaca, ciuma rosie!