Acasă Economic  PSD nu mai vrea piaţa în administrarea societăţii Urban, Emilia...

 PSD nu mai vrea piaţa în administrarea societăţii Urban, Emilia Arcan: „Piaţa Centrală a fost incendiată“

3546
1
DISTRIBUIȚI

l sub scutul imunităţii, senatoarea îşi bazează spusele pe zvonuri l „Sunt declaraţii politice“, susţine aceasta.

Mai multe declaraţii cel puţin şocante făcute public de senatorul PSD Emilia Arcan ridică semne de întrebare cu privire la controversatul subiect al Pieţei Centrale din Piatra-Neamţ. Având siguranţa imunităţii parlamentare, Arcan susţine, fără a da vreun argument credibil, faptul că în incendiul din vara anului 2014 care a mistuit complexul agroalimentar, focul a fost pus de o mână criminală. Mai mult, aceasta spune că totul nu a reprezentat decât o spălare de bani, care se doreşte a continua, odată ce piaţa nou construită va fi dată în administrare aceleiaşi firme – CMI Urban.

„Se încearcă pe orice cale ca piaţa să fie preluată tot de această societate – Urban, care este într-o formă de reorganizare. Oare chiar suntem cu toţii întunecaţi la minte să fim de-acord cu aceste nereguli care s-au perpetuat de ani de zile? Să fie preluată tot de-o firmă care este în faliment? Firmă care este în subordinea primăriei. Acolo a fost o spălare de bani sută la sută. Focul a fost dat intenţionat la piaţă. Nu aş vrea să intru foarte mult în amănunte. Dar aş vrea să ne punem cu toţii întrebările: cum a luat foc? de ce a luat foc? cum a fost administrată? cine doreşte să o preia? Şi nu e vorba doar despre Piaţa Centrală. Vorbim de toate celelalte pieţe din Piatra-Neamţ (Mărăţei, Dărmăneşti, Precista), care sunt într-o stare deplorabilă“, a spus senatorul Emilia Arcan.

Întrebată pe ce anume îşi bazează afirmaţiile, senatorul a completat scurt că „sunt declaraţii politice“ bazate pe ce        i-au dat de înţeles cetăţenii cu care a stat de vorbă în timpul audienţelor.

Potrivit anchetei rea-lizate în urma incendiului, un raport oficial al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă arăta faptul că incendiul de la piaţă a avut drept cauză un scurtcircuit.

În completare pe acest subiect, deputatul Ioan Munteanu a spus că obiectivul trebuie dat spre administrare unei societăţi private prin procedură de licitaţie publică şi nu prin încredinţare directă oricăreia dintre societăţile Primăriei. „Trebuie găsit un administrator care să nu susţină că piaţa este a noastră a tuturor dar să o jegmaneasca doar ei, câţiva. (…) Piaţa Centrală trebuie să aducă venituri administraţiei dar în aceeaşi măsură trebuie să ofere condiţii pentru un comerţ civilizat, decent. Administraţia locală are obligaţia să ne spună de ce nu a fost respectat termenul de finalizare – septembrie 2016, ca în contract? Nici după trei ani de când a avut loc incendiul nimeni nu ştie cauza. Nimeni nu ştie dacă este vreun vinovat. Ar trebui să ştim lucrurile astea“, a spus Ioan Munteanu.

În ceea ce priveşte poziţia municipalităţii faţă de acest subiect, primarul Dragoş Chitic a subliniat în mai multe rânduri faptul că societatea Urban este cea mai potrivită să preia în administrare noua construcţie a pieţei, deoarece altfel, mutarea comercianţilor ar întârzia şi mai mult. Totodată, în urmă cu câteva zile acesta anunţa că obiectivul va fi inaugurat în a doua jumătate a lunii martie.

(Roxana ZAHARIA)

1 COMENTARIU

  1. Afirmatie plauzibila avand in vedere nenumaratele intrebari pe care cetatenii si le-au pus inca de atunci dar ignorate si ramase fara raspuns. M-as fi asteptat ca presa sa se faca ecoul acestor intrebari, dar n-a fost sa fie. Asa ca se naste si o alta intrebare: De ce abia acum?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.