Acasă Administratie Zid de protecţie în pericol de prăbuşire pe strada Privighetorii

Zid de protecţie în pericol de prăbuşire pe strada Privighetorii

1152
2
DISTRIBUIȚI

Trecătorii şi autoturismele ce se deplasează pe strada Privighetorii din Piatra-Neamţ sunt puşi în pericol, în orice clipă, de un zid din beton ce stă să se prăbuşească. Zidul de protecţie s-a crăpat în mai multe locuri iar unul dintre pereţi s-a desprins deja din construcţie, putându-se prăbuşi oricând în stradă. Ca în povestea cu drobul de sare, locuitorii sunt îngroziţi de ideea că s-ar putea întâmpla o nenorocire dacă autorităţile locale nu vor interveni cât de urgent să repare stricăciunea.

„Situaţia alarmantă ce a apărut acum câteva luni pe strada Privighetorii numărul 14-15 şi pentru care nu s-a luat până acum nicio măsură. Zidul de protecţie de la baza blocului B16 s-a rupt şi s-a distanţat cu aproape 30 de centimetri către stradă, toate plăcile de deasupra s-au crăpat şi există pericolul prăbuşirii acestuia în stradă peste maşini, copii, etc. De asemenea, acest zid de protecţie susţine şi fundaţia blocului din pantă, precum şi întregul sistem de canalizare şi alimentare cu gaze naturale, etc. Chiar trebuie să aşteptăm să se întâmple o tragedie? Pentru că în mod sigur, fără măsuri luate acum acest zid se va prăbuşi, e doar o chestiune de timp“, se teme Andreea Brodoceanu, unul din locatarii de pe strada Privighetorii numărul 14, vis-a-vis de zidul ce stă să cadă.

Pentru că nu vor să aştepte ca vreo nenorocire să se întâmple sub privirile lor, locatarii zonei au mers la primărie şi au tras semnalul de alarmă privind reparaţia cât mai urgentă a zidului de protecţie crăpat iar reacţia nu a întârziat să apară.

„Cunosc situaţia, proiectul de reparaţii este deja făcut. Vom executa reparaţiile prin societatea Publiserv. Joi dimineaţă, reprezentanţii acesteia şi proiectantul au fost acolo pentru a analiza cât de gravă este situaţia. Din fericire nu este aşa de gravă, nu există pericolul prăbuşirii, dar de luni se va intra în reparaţii“, a dat promisiuni viceprimarul Dragoş Chitic.

(Ioana CALIŢCHO)

2 COMENTARII

  1. Constructia ar trebui semnalizata cu “Bulina Rosie” intocmai ca si constructiile cu bulina rosie care prezinta pericol de prabusire in caz de cutremur.
    Parching SA ar trebui si ea instiintata pentru a edifica situatia parcarilor situate sub zidul de sprijin.
    Asteptam inceperea lucrarilor cat mai curand.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.