Acasă Eveniment Zdrobiţi de maşini

Zdrobiţi de maşini

792
0
DISTRIBUIȚI

Doi bărbaţi au fost accidentaţi mortal, în seara de 25 noiembrie, în comunele Girov şi Costişa.

Prima tragedie s-a petrecut pe DJ 156A, în următoarele împrejurări stabilite de poliţişti. Un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Pângăraţi, conducea un autoturism şi, în Girov, a dat peste un localnic de 47 de ani, care se deplasa pe partea dreaptă a sensului de mers către oraşul Roznov. Impactul a fost extrem de violent, iar pietonul a suferit mai multe traumatisme. La locul evenimentului a intervenit un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Cu toate manevrele de resuscitare făcute, cadrele medicale nu au reuşit să repornească inima rănitului, constatând decesul. Şoferul, care nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, s-a ales cu dosar penal pentru ucidere din culpă.

Tot luni seara, altă nenorocire a avut loc pe DN 15. Un pietrean de 58 de ani conducea un autovehicul dinspre Bacău către casă şi, în Costişa, a izbit un localnic de 59 de ani, care a traversat printr-un loc nepermis şi fără a se asigura. Pietonul a decedat pe loc. Şoferul nu consumase alcool. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere neplăcute, soldate cu vătămări corporale şi în vederea responsabilizării participanţilor la trafic, Inspectoratul Judeţean de Poliţie vă aduce în atenţie următoarele recomandări: „Traversaţi numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colţ de strada! Nu traversaţi prin faţa sau spatele autovehiculelor oprite! La orice traversare, opriţi-vă în afara parţii carosabile, asiguraţi-vă din stânga, din dreapta şi apoi din stânga din nou! Apreciaţi corect timpul necesar pentru a traversa în siguranţă şi luaţi în calcul ca atunci când traversaţi străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflaţi într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiţi mai prudenţi! Traversaţi perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Daţi şoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare! Când traversezi prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asiguraţi. Copiii nu trebuie lăsaţi să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanţele şi vitezele. Nu uitaţi, copiii imită comportamentul rutier al adulţilor! Evitaţi să circulaţi pe partea carosabilă sau pe pistele pentru biciclişti! Folosiţi trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeţi cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveţi traficul în faţă! Respectaţi întocmai semnificaţia semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) şi nu circulaţi pe drumurile pu-blice daca aţi consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat creşte semnificativ. Fiţi prudenţi pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtaţi haine de culori deschise şi elemente reflectorizante!“.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.