l femeia, care conducea un Hyundai, a intrat pe contrasens în Mercedes-ul patronului de la „Dolinex“ l coliziunea s-a produs la ieşirea din municipiul Piatra-Neamţ, în zona „Ursuleţ“ l tot sâmbătă, în apropierea comunei Vânători-Neamţ, s-a întâmplat alt accident mortal, după ce două maşini s-au ciocnit l încă două evenimente rutiere au avut loc în intersecţia de la Căciuleşti şi la Costişa
Ramona Pavelescu, o femeie de 37 de ani, din municipiul Piatra-Neamţ, soţia inspectorului Cristian Pavelescu (adjunctul comandantului Serviciului de Acţiuni Speciale – SAS – din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie), a murit într-un tragic accident rutier petrecut în ziua de 3 februarie, pe strada Petru Movilă, la ieşirea din urbea pietreană (în zona „Ursuleţ“).
Nenorocirea a avut loc la ora 11.40, în următoarele împrejurări stabilite de poliţişti. Femeia conducea un Hyundai dinspre oraşul Bicaz către casă şi la un moment dat, din motive care urmează să fie stabilite, a pierdut controlul asupra direcţiei, intrând pe contrasens într-un SUV Mercedes (înmatriculat NT-99-DOL). Acesta era condus regulamentar de Doru Căpitanu (în vârstă de 45 de ani, patronul firmei „Dolinex“), care îi avea în maşină pe soţia sa şi fiul lor de cinci ani. Coliziunea a fost extrem de puternică şi s-a soldat cu vătămarea ambilor şoferi, a femeii din Mercedes şi a minorului. Cel mai grav a fost rănită nevasta poliţistului, care avea răni puternice la cap. Ea a fost preluată cu ambulanţa şi transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ unde, după aproape două ore de încercări de a o salva, medicii i-au declarat decesul.
Patronul de la „Dolinex“, soţia şi fiul lor au primit la rândul lor îngrijiri medicale. În cauză, oamenii legii au deschis un dosar penal şi fac investigaţii sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.
Voia să devină poliţistă
Soţia adjunctului şefului SAS, care şi-a pierdut viaţa în accidentul de sâmbătă, era mama a două fetiţe şi voia să devină poliţistă. Ea se înscrisese la concursul de recrutare din sursă externă şi trecuse de vizita medicală, urmând să susţină celelalte probe pentru a ajunge agent la Serviciul Logistic. Atunci când s-a petrecut tragedia, Ramona plecase de acasă (locuia în comuna Alexandru cel Bun) şi mergea către muncă (fiind angajată la biroul unui supermarket pietrean). Primele investigaţii de la locul accidentului nu indică din ce motive s-a petrecut evenimentul: nu avea probleme de sănătate, nu a fost nicio explozie de pneu şi pe telefonul mobil nu s-au găsit apeluri care să-i fi distras atenţia când a pierdut controlul direcţiei. Urmează ca o expertiză de specialitate să lămurească lucrurile în acest sens.
La faţa locului a ajuns şi o echipă a operatorului de gaze naturale, întrucât autoturismul Audi a fost proiectat într-o conductă de gaz şi exista risc de explozie.
Victima a fost dusă la morgă, iar anchetatorii urmează să stabilească împrejurările exacte în care s-a întâmplat evenimentul.
Din cauza accidentului, traficul rutier a fost oprit complet pe DN 15B Târgu-Neamţ – Ceahlău, aproximativ o oră.
Coliziune fatală la Vânători-Neamţ
Tot sâmbătă, pe la ora 13.30, un alt accident mortal s-a petrecut la ieşirea din comuna Vânători-Neamţ, în zona pensiunii „Branişte“. Din primele cercetări a rezultat că, pe fondul vitezei foarte mari, două autoturisme (un SUV marca Volkswagen şi un Audi înmatriculat SV-65-EWG) s-au ciocnit frontal. Din impact, şoferul maşinii Audi – Eugen Frunză, un bărbat de 53 de ani, din Vânători-Neamţ, cunoscut cu afaceri forestiere (care nu purta centura de siguranţă), a decedat pe loc, iar celălalt (un băcăuan de 33 de ani) a rămas încarcerat, alături de un alt bărbat (60 de ani) şi o femeie (57 de ani) tot din Bacău. Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale, au scos supravieţuitorii şi i-au transportat (în stare gravă) la spital.
Intersecţie cu probleme
Alte două accidente s-au petrecut tot în după-amiaza de 3 februarie însă, din fericire, acestea nu s-au soldat cu pierderi de vieţi omeneşti. Unul a avut loc în „celebra“ intersecţie de la Căciuleşti (Girov), acolo unde frecvent se întâmplă nenorociri. Astfel, o tânără de 26 de ani, din oraşul Târgu-Neamţ, conducea un autoturism pe DJ 156A (dinspre Roznov către Girov) şi a intrat în intersecţie fără să acorde prioritate unei maşini la volanul căreia se afla un bărbat de 74 de ani, din Piatra-Neamţ. Şoferul nevinovat şi pasagera din maşina acestuia (o femeie de 49 de ani) au fost răniţi.
La scurt timp după acest incident a fost anunţat alt accident, cu persoană încarcerată, la Costişa. Acolo s-a dovedit că, după o depăşire ratată, în urma căreia două maşini au ieşit de pe şosea, nimeni nu a suferit răni grave. Deşi evenimentul a fost trecut ca tamponare, la locul accidentului au intervenit pompierii cu Descarcerarea, SMURD-ul şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă.
Poliţiştii, trimişi pe stradă
Date fiind nenorocirile în serie care au avut loc weekendul trecut, majoritatea pe fondul nerespectării regimului legal de viteză ori neacordării de prioritate, conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie a dispus dislocarea în stradă (pe toate drumurile judeţene şi naţionale) a tuturor agenţilor de la posturile şi secţiile rurale, în încercarea de a preveni astfel de tragedii. Cu titlu de exemplu, sâmbătă şi duminică, numai în zona Roman, maşinile Poliţiei Rutiere (şi radarele neinscripţio-nate) au fost văzute la Horia, Secuieni, Petrom, Dedeman, intrarea în Ştrand, complexul „Carpaţi“, Filipeşti, Onişcani, Sagna, Motel „Royal“, bulevardul Republicii, „Tic-Tac“ (şapte poliţişti), intersecţia Martir Cloşcă, abator şi spitalul vechi. În zona Piatra-Neamţ echipajele au fost semnalate la Vaduri, pe variantă, la Staţia de Salvare, Gară, 1 Mai şi Sarata.
Pe acest fond, vizând preîntâmpinarea unor evenimente rutiere nedorite, Poliţia le transmite şoferilor următoarele recomandări: „Păstraţi în mers o distanţă suficientă faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă. Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante! Folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavo-rabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile la-terale ale maşinii, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!“ (Mihai SAVA)
buna seara…poate nu e loc de alte intrebari …dar doar una singura …Doamna lucra si BRD Roznov…ma macina aceasta intrebare de cand am aflat pt ca trebuia sa imi prezinte o oferta luni si nu m-am mai dus sa nu am vreun soc…va multumesc …sper sa primesc un raspuns