Acasă Sport Volei masculin – Divizia A1: Învinşi, acasă, de „tricolorii“ ploieşteni

Volei masculin – Divizia A1: Învinşi, acasă, de „tricolorii“ ploieşteni

1281
0
DISTRIBUIȚI

CV „Municipal“ LPS Piatra-Neamţ – Tricolorul Ploieşti 0-3 (-16, -18, -18)

l o oră şi un sfert a durat partida câştigată miercuri după-amiază în Polivalenta pietreană de „stranierii“ taberei prahovene

Nici etapa a doua programată în cadrul turului de campionat în Divizia A1 masculină de volei nu a fost una favorabilă grupării pietrene „Municipal-LPS. Elevii antrenorului Nicu Buruş au pierdut miercuri seară, pe terenul propriu, meciul desfăşurat în compania „stranierilor“ de la Tricolorul Ploieşti. După eşecul înregistrat cu o săptămână în urmă pe terenul nou-promovatei Steaua Bucureşti, pietrenii au cedat şi în prima reprezentaţie a sezonului susţinută pe teren propriu. Oaspeţii, antrenaţi de Mădălin Marinescu şi Sergiu Stancu (fiul fostului antrenor de pe banca fetelor de la Unic, Petrică Stancu), au realizat o adevărată demonstraţie de forţă, adjudecându-şi cele trei puncte ale victoriei în numai 74 de minute.

Prima parte a setului inaugural a adus într-un avantaj fragil (doar două puncte) ambele adversare.           Câ-ştigători la „time-out“-ul tehnic s-au dovedit a fi oaspeţii. De la 6-8, replica pietreană nu a întârziat în joc, iar după trei puncte luate la rând, gazdele s-au văzut din nou egalate la 12. De acolo, „stranierii“ prahovenilor s-au desprins, printr-un parţial de 9-3 după care au închis actul de debut cu scorul de 25-16, în numai 21 de minute de joc.

Ploieştenii au pornit „ca din tun“ şi s-au desprins mult mai devreme în setul secund, astfel încât de la 5-5, tabela indica la un moment dat 5-13. Ai noştri au încercat să revină, după un parţial de 4-8, însă oaspeţii (cărora le revenise şi căpitanul Cosmin Ghimeş) au gestionat perfect partea finală a actului, impunându-se cu scorul de 25-18, în 25 de minute.

Setul al treilea avea să fie, la fel, tot la discreţia echipei prahovene. Oaspeţii au profitat de erorile gazdelor şi au ajuns repede la 2-4, respectiv 4-8. Pietrenii au avut puterea de a reduce handicapul până la 6-8 şi 16-19, pe fondul mai multor înlocuiri ale titularilor taberei oaspete. Până la final, „tricolorii“ ploieşteni au repetat scorul din actul doi, câştigând setul în 28 de minute, iar meciul într-o oră şi aproape un sfert.

În celelalte partide ale etapei de la mijlocul acestei săptămâni s-au înregistrat rezultatele: CSM Bucureşti – Unirea Dej 3-1 / Ştiinţa Bacău – Steaua Bucureşti 0-3 / Volei Caransebeş – Arcada Galaţi 2-3 / CSM U Craiova – U. Cluj 3-0 / Ştiinţa Explorări Baia-Mare – Volei Municipal Zalău 2-3. În clasamentul la zi al campionatului, pietrenii sunt penultimii (locul 11), fără nici un punct pe linia clasamentului. În etapa a III-a a turului de campionat, elevii antrenorului Nicolae Buruş vor juca sâmbătă (mâine 22 octombrie, de la ora 19) pe terenul formaţiei Arcada Galaţi.

(Ciprian AVĂDANEI)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.