Acasă Sport Volei feminin – Meci de pregătire: Test de edificare

Volei feminin – Meci de pregătire: Test de edificare

1363
0
DISTRIBUIȚI

Unic Piatra-Neamţ – România 0-4 (9, 16, 23, 21)

Gruparea feminină de prim eşalon voleibalistic intern Unic-LPS Piatra-Neamţ şi componentele lotului primei reprezentative naţionale feminine de volei au efectuat luni după-amiază un antrenament comun în Sala Polivalentă. Întâlnirea s-a dorit a reprezenta un prim test pentru fiecare echipă în parte. Pentru pietrence a fost cel dintâi joc de verificare al pauzei competiţionale dinaintea debutului în noul sezon intern. Unic a rămas cea mai bine clasată formaţie pietreană în sezonul precedent al întrecerilor pe echipe la nivel de senioare. La rândul ei, selecţionata tricoloră a ţinut să verifice relaţiile de joc între componentele sextetului de bază, la finele cantonamentului desfăşurat timp de o lună de zile la Piatra-Neamţ. Echipa fe-minină de volei a României este condusă de italianul Davide Delmati, ajutat de Mădălina Angelescu (fostă Ciorbaru înainte de căsătorie).

La jumătatea lunii septembrie, „tricolorele“ vor debuta în cadrul turneelor preliminare de calificare la Campionatul European din 2017. România va intra competiţie abia în turul II preliminar, meciurile fiind programate în intervalele 16-18 septembrie (la Sofia, în Bulgaria), respectiv între 22-24 septembrie la Piatra-Neamţ („în capitala voleiului românesc“, după cum s-au pronunţat specialiştii). Selecţionata ţării noastre a fost repartizată în Grupa E preliminară, alături de reprezentativele Bulgariei, Elveţiei şi Muntenegrului. Doar primele clasate din cele şase grupe ale turului secund se va califica la turneul final, iar formaţia de e locul doi din fiecare grupă va evolua şi în turul III preliminar, fază ce mai oferă trei locuri calificante la turneul final.

Euro 2017 va fi organizat de Azerbaidjan şi Georgia, ţări cu echipe calificate direct alături de Rusia, Olanda, Serbia, Turcia şi Germania, selecţionate care au avut cea mai bună clasare la Campionatul European din 2015.

În componenţa lotului actual al naţionalei feminine de volei a României se numără şi două dintre fostele jucătoare ale clubului Unic Piatra-Neamţ. Este vorba de Mihaela Albu (acum componentă a echipei Ştiinţa Bacău), respectiv Alexandra Sobo, jucătoare ce activează la CSM Târgovişte.

Testul de pregătire programat luni după-amiază în Polivalenta pietreană s-a întins pe durata a patru seturi, acte câştigate de voleibalistele selecţionatei tricolore. De partea cealaltă, jucătoarele Unicului nu s-au mulţumit doar cu simpla postură de sparring-partener, ci au opus o dârză rezistenţă în seturile 3 şi 4, acte încheiate la mare luptă: 23-25 şi 21-25. După testul cu voleibalistele echipei de prim eşalon Unic Piatra-Neamţ, jucătoarele tricolore au plecat în Franţa pentru a răspunde invitaţiei la alte trei meciuri de verificare. La Piatra-Neamţ, acestea vor mai ajunge doar pentru a susţine jocurile oficiale din turneul II preliminar pentru calificarea la Euro 2017, împotriva repreznetativelor Bulgariei, Muntenegrului şi Elveţiei.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.