Acasă Social „Vino şi Vezi!“: La Săvineşti, despre pastoraţia tinerilor

„Vino şi Vezi!“: La Săvineşti, despre pastoraţia tinerilor

1161
0
DISTRIBUIȚI

Parohia „Sfinţii Voievozi“ din Săvineşti în parteneriat cu Fundaţia Solidaritate şi Speranţă – filiala Săvineşti organizează zilele acestea un curs gratuit intitulat „Vino şi Vezi!“, referitor la metodele de lucru cu tinerii în parohii. Evenimentul se desfăşoară cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei la Centrul social – educativ „Popasul Iubirii Milostive“ din Săvineşti. Iniţiatorul acestui curs este preotul Petru Munteanu, parohul Bisericii „Sfinţii Voievozi“ din Săvineşti, recunoscut pentru activităţile social-culturale pe care le organizează cu scopul de a-i iniţia pe tineri în tainele credinţei şi a iubirii de frumos, dar şi de a-i sprijini pe cei aflaţi în nevoie.

Ieri, în prima zi de curs, invitatul special, pr. protos. Nicodim Petre, coordonatorul Departamentului Asociaţii şi Fundaţii misionare al Arhiepiscopiei Iaşilor, le-a împărtăşit preoţilor şi tuturor celor aflaţi la curs din vasta sa experienţă: „Tinerii au un simţ al falsului extrem de dezvoltat. Dacă eşti artificial, imediat îşi dau seama. Un părinte grec, Constantinos, care ne-a vizitat în această vară ne-a spus că a lucrat 15 ani cu tinerii şi spunea că în faţa lor eşti într-o permanentă spovedenie. Pastoraţia se face doar prin sinceritate. Am fos în Grecia, în Spania şi am văzut cum procedează preoţii de acolo. Practic se organizează nişte activităţi sub formă de spectacole la care vin tinerii. Dar aceste evenimente nu au nicio legătură cu ceea ce înseamnă Biserica şi învăţătura creştină. Biserica nu e informaţie. Biserica e comunicare şi iubire“, a spus pr. protos. Nicodim Petre.

Astăzi, în ultima zi a cursului, se va adresa participanţilor Maria Kozhinova  care este asistent manager la Colegiul „Sfântul Nicolae“ din Iaşi, voluntar în cadrul Fundaţiei „Solidaritate şi Speranţă“, trainer la European Parliament Information Office în Finlanda.

(Sabina DAMIAN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.