Acasă Politica UNPR s-a vândut pentru două locuri în Consiliul Judeţean şi un...

UNPR s-a vândut pentru două locuri în Consiliul Judeţean şi un loc în Parlament

1263
1
DISTRIBUIȚI

PSD încearcă să-şi netezească drumul în alegeri. Miercuri a reuşit să scoată din cursa electorală candidaţii UNPR. Nu în întreg judeţul ci doar în zonele unde aceştia ar fi putut să provoace neplăceri candidaţilor PSD. Negocierile care au dus la o asemenea alianţă ciudată nu au fost dezvăluite. Imediat, preşedintele UNPR Neamţ, senatorul Liviu Bumbu, a demisionat din funcţie şi, împreună cu ceilalţi nemulţumiţi de acest compromis, caută o soluţie pentru a-şi conti-nua drumul în politică.

Există şi uneperişti satisfăcuţi. Miercuri seara, la sediul PSD, a fost prezentat noul preşedinte al UNPR Neamţ – Florentina Vasi-liu. Tot atunci, preşedintele PSD, deputatul Ionel Arsene, a anunţat şi cum va funcţiona această alianţă UNPR – PSD. Punctual. Adică, va fi o listă comună de candidaţi pentru Consiliul Judeţean (iar UNPR va primi două locuri considerate eligibile şi vor fi liste comune de candidaţi în Piatra-Neamţ, Roman, Târgu-Neamţ, Poiana Teiului şi la Urecheni. În rest, UNPR are dezlegare să candideze şi să facă orice îşi doreşte.

Preşedintele UNPR, Valeriu Steriu, cel care a decis de la Bucureşti ce e mai bine pentru Neamţ, a demonstrat că în această formaţiune interesele sunt total diferite de cele ale membrilor, punctând cert faptul că UNPR este un partid de buzunar.

Florentina Vasiliu a anunţat ca pe o mare victorie, faptul că a primit promisiunea că unul din locurile considerate eligibile de pe lista de candidaţi pentru Ca-mera Deputaţilor, de la alegerile din toamna acestui an, va reveni unui uneperist. Evident, dacă nu intervine ceva…

Ce a câştigat PSD

Promisiunile PSD pentru UNPR sunt generoase. Explicaţia acestei generozităţi e simplă. PSD a reuşit prin această mişcare să o scoată din cursă pe Aurelia Simionică (ba chiar aceasta a fost invitată să revină în PSD), a reuşit să dinamiteze structura organizaţiei UNPR şi a scăpat de liderii cu personalitate ai acestui partid aceştia preferând să-şi dea demisia.

Deputatul Ionel Arsene a invocat colaborarea cu UNPR din mandatul 2012-2016, omiţând perioadele în care această colaborare s-a transformat în duel făţiş. Arsene a spus că vor fi oferite uneperiştilor fideli PSD diverse sinecuri, evident, în funcţie de rezultatele din alegerile locale.

Şedinţe de regrupare la renegaţii UNPR

Ieri, încă de dimineaţă, membrii din conducerea UNPR Neamţ, afectaţi de tot ceea ce s-a petrecut în ultimele zile au trimis hârtie la Bucureşti, la condu-cerea centrală în care au solicitat revenirea asupra deciziei de a forma, la Neamţ, alianţă cu PSD şi numirea unui alt preşedinte interimar.

Aurelia Simio-nică, cea mai lovită în urma acestei decizii, a declarat că aşteaptă să vadă ce va decide conducerea centrală, iar dacă decizia nu va îndrepta lucrurile „se va reorienta“ dar tot cu candidatura în gând.

Cât priveşte invitaţia de a se întoarce în PSD, aceasta a spus că apreciază gestul, dar nu este cazul să se gândească la asta.

(Alex NECHITA)1Vasiliu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.