Acasă Administratie Un pas timid spre deschiderea pieţei

Un pas timid spre deschiderea pieţei

3638
1
DISTRIBUIȚI

În şedinţa Consiliului Local de joi, 29 iunie, aleşii au reuşit să facă un pas (timid, ce-i drept) spre deschiderea Pieţei Centrale din Piatra-Neamţ, care, deşi nou construită nu a fost dată în folosinţă nici până acum. Astfel, dintre cele două proiecte legate de subiect, doar unul a fost aprobat – şi anume cel care se referă la caietul de sarcini plus restul documentaţiei necesare pentru a se demara licitaţia în vederea găsirii unui administrator. În ceea ce priveşte darea în gestiune provizorie către societatea Urban (până la adjudecarea administratorului „plin“), aleşii din grupul majoritar PSD- ALDE s-au opus. Prin vocea viceprimarului Luminiţa Vîrlan, aceştia au dat şi o explicaţie pentru votul împotrivă, acuzând modul în care Urban a administrat piaţa înainte ca aceasta să ardă din temelii. „Într-adevăr aceasta ar fi fost o variantă de lucru, spre societatea Urban, dar ştim foarte bine ce se întâmplă cu această societate, şi modul în care a gestionat în trecut activitatea în piaţă. De aceea, votul nostru va fi cel care va fi, şi îl veţi constata“, a menţionat viceprimarul.

Totodată, Dragoş Chitic a ţinut să le reamintească aleşilor „condiţiile inumane în care co-mercianţii îşi desfăşoară activitatea în prezent“, dar şi alte aspecte legate de timpul de aşteptare până la finalizarea licitaţiei. „Doar scoaterea la licitaţie rezolvă parţial problema, o licitaţie însemnând cel puţin două luni, conform procedurilor legale. Nu mai vorbim de faptul că, dacă vor apărea contestaţii, această licitaţie nu ştie nimeni cât va dura“, a declarat primarul.

Una peste alta, majoritatea şi-a spus cuvântul, şi, până la finalizarea anevoioasei licitaţii, complexul agroalimentar va rămâne cu lacătul pe uşă.

(R. ZAHARIA)

1 COMENTARIU

  1. Si cum a fost administrata piata de Urban inainte sa arda? Care sunt teribilele ilegalitati?Doamna blonda si echipa stiu barfele si, in virtutea unor zvonuri, se tot opun. Uitati-va la ei, comicii orasului…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.