Acasă Administratie Un magazin, din curtea Spitalului, închis pentru că nu şi-ar fi plătit...

Un magazin, din curtea Spitalului, închis pentru că nu şi-ar fi plătit chiria

875
0
DISTRIBUIȚI

Unul dintre magazinele care vindea în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ (în spatele „Spitalului vechi“) a fost închis şi somat să elibereze spaţiul ocupat, din cauza chiriei pe care nu ar fi plătit-o la timp. Potrivit managerului SJU, Alexandru Filimon, magazinul a ajuns la datorii de 50.000 de lei din chirie.

„Nu am mai putut continua contractul, deoarece au fost înregisrate datorii de 50.000 de lei. Chiar dacă aceştia au participat şi au câştigt licitaţia pentru suprafaţa închiriată, am verificat la Primărie şi firma respectivă se pare că nu avea autorizaţie de construire şi nici de funcţionare pentru acel magazin. Pentru că terenul din curtea spitalului este al Consiliului Judeţean, cei de acolo au decis să taie utilităţile magazinului. Acum, rămâne ca firma să elibereze spaţiul şi să vedem ce se va întâmpla cu acel loc“, a precizat managerul.

Apropiaţii celor care deţineau magazinul ne-au povestit că datoriile cu chiria s-au adunat din timpul pandemiei, când afacerea a fost afectată. Ulterior, aceştia s-ar fi angajat să-şi plătească datoriile, dar între timp spitalul nu ar mai fi fost dispus să aştepte.

În primăvara anului trecut, spitalul a scos la licitaţie patru spaţii pentru cabinete de servicii medicale, un spaţiu pentru birouri, 5 terenuri pentru chioşcuri (comerţ cu amănuntul, tonete „fast-food“) şi 7 spaţii pentru automate şi bancomate. În acest caz, veniturile din banii pe chirii se împart în mod egal între spital şi Consiliul Judeţean. (M.T.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.