9.4 C
Piatra Neamț
marți, martie 25, 2025
AcasăSocialUn candidat din cinci, „repetent“ la titularizare

Un candidat din cinci, „repetent“ la titularizare

Date:

l au fost obţinute două note de zece, ambele la matematică l cea mai mică notă este 1,80

Rezultate bune obţinute de candidaţii la concursul de titularizare din acest an, peste cele înregistrate în 2015. De fapt, chiar foarte bune dacă luăm în considerare faptul că proba scrisă a fost susţinută sub „ochii“ camerelor de supraveghere.

Potrivit datelor centralizate la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ, la proba scrisă de la titularizare au participat 444 de candidaţi, lucrările a 443 dintre ei fiind evaluate. Lucrarea unei candidate, aspirantă la titularizare pe un post de educatoare, a fost anulată, fiind invocată nerespectarea metodologiei de concurs. Asta ar însemna fie utilizarea de semne particulare pentru recunoaşterea autoarei tezei, fie un alt motiv la fel de neortodox.

Pe de altă parte, un alt candidat a fost eliminat din concurs  chiar în ziua probei scrise, pentru tentativă de fraudă. Numele acestuia nu apare în baza de date publicată de Ministerul Educaţiei, şi nici nu a fost dezvăluit de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar. Gurile rele afirmă că ar fi vorba despre un profesor de educaţie fizică binecunoscut în judeţ.

Şi în acest an, profesorii de educaţie fizică şi-au cam dat în petec la titularizare: ei sunt deţinătorii a două dintre cele mai mici note din concurs (un 1,80 – nota minimă pe judeţ, şi un 2,00), iar notele sub 5 au curs în contul dascălilor obişnuiţi, se pare, mai mult cu mişcarea decât cu studiul. Alte note de tot râsul, având în vedere faptul că aceşti oameni chiar îşi doresc să lucreze până la pensie în învăţământ, au fost obţinute de candidaţi care au susţinut lucrări scrise la educaţie muzicală (1,90) ori la geografie (2,02).

La polul opus se regăsesc doi candidaţi ale căror lucrări au fost notate cu 10: Vasile Valentin Socea – profesor de matematică, de loc din Piatra Şoimului, cu grad didactic II şi 12 ani de vechime în învăţământ; Costel Cristian Costin – profesor debutant de matematică, de loc din Piatra-Neamţ.

Notele de 10 s-ar putea să nu le fie de prea mare folos celor doi candidaţi, în condiţiile în care singurele posturi titularizabile pe matematică sunt la şcolile din Cotu-Vameş/Horia şi Moldoveni.

Dacă la Moldoveni ar mai putea fi făcută naveta, din Piatra-Neamţ sau chiar şi din Piatra Şoimului, la Cotu-Vameş e greu de crezut să se încumete vreunul dintre zecişti.

Statistic, 90 de candidaţi au luat note sub 5 (20,32%); 158 de candidaţi au primit note cuprinse între 5 şi 6,99 (35,66%); 195 de candidaţi au primit note peste 7 (44,02%).

Rezultatele concursului au fost afişate ieri la prânz în cele două centre de examen din judeţ; în cursul acestei zile şi mâine pot fi depuse contestaţii; rezultatele finale ale concursului vor fi afişate pe 3 august.

Repartizarea candidaţilor cu media de repartizare minim 7, pentru angajare cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată, se va face pe 8 şi 9 august, în şedinţă publică, în ordinea descrescătoare a mediilor.

Miza concursului din acest an o constituie cele 36 de posturi titulari-zabile (norme complete şi viabilitate de minimum patru ani), care vor oferi ocupanţilor posibilitatea angajării pe perioadă nedeterminată. (L. ILIE)

Ultimele știri 🗞

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.