Acasă Politica Uite proiectul, nu e proiectul: Majoritatea din Consiliul Local scârţâie

Uite proiectul, nu e proiectul: Majoritatea din Consiliul Local scârţâie

1271
0
DISTRIBUIȚI

l în ceasul al doisprezecelea, consilierii locali ai PSD au retras de pe ordinera de zi propunerea ce prevedea restricţionarea accesului cluburilor sportive în Sala Polivalentă l alte două proiecte nu au avut susţinere, nici măcar din partea partenerilor din alianţă

Şedinţa extraordinară a Consiliului Local de marţi, 29 noiembrie poate fi bifată în calendarul administrativ al municipalităţii pietrene drept cea mai atipică din ultimii ani. Toate propune-rile de pe ordinea de zi au fost respinse, deşi au fost iniţiate de grupul consilie-rilor PSD, care deţine majoritatea alături de PMP şi ALDE.

În ceea ce priveşte proiectul care a stârnit cele mai multe contradicţii în spaţiul public pietrean în ultimele zile… acesta a fost retras din discuţie şi nu a mai fost supus votului, după ce iniţiatorii au rea-lizat că nu reprezintă o mişcare tocmai benefică pentru capitalul electoral; pe scurt, social-democraţii au reuşit „să-şi pună-n cap“ toată suflarea sportivă din Piatra-Neamţ prin propunerea de a reduce accesul în Sala Polivalentă a cluburilor din domeniu şi de a impune, în unele cazuri, tarife de închiriere a sălilor de sport.

Iar de nehotărârea sau neştiinţa celor din PSD au profitat principalii contracandidaţi (mai ales în contextul unei campanii electorale aflate în plină desfăşurare). Astfel, libe-ralii s-au prezentat la şedinţă purtând tricouri inscripţionate cu mesajul „Susţinem sportul nemţean“.

De altfel, aceştia din urmă, în frunte cu primarul  Dragoş Chitic au ţinut să-şi exprime punctul de vedere cu privire la şedinţa cu pri-cina în cadrul unei conferinţe de presă ulterioare.

„Eu am constatat că în Primăria Piatra-Neamţ, PSD nu a înţeles că s-a instaurat normalitatea, şi nu brambureala. Iniţial au depus o ordine de zi, au scos un proiect, au revenit apoi şi au vrut să introducă un alt proiect, şi tot aşa, până astăzi la ora 14 când au vrut să introducă un alt proiect. Credeţi-mă că nu mi-a fost dat, în cei 8 ani şi jumătate de experienţă în administraţie să asist la o astfel de convocare a unei şedinţe de Consiliu Local. Evident, noi, liberalii, ne-am consultat şi am decis să votăm împotrivă, bineînţeles, pentru propunerile care au rămas pe ordinea de zi. Eu cred că trebuie să menţinem solemnitatea acestei instituţii de importanţă majoră pentru municipiul Piatra-Neamţ. Interesant este faptul că două dintre cele 4 proiecte nici măcar nu au obţinut majoritatea simplă; deci, nici măcar colegii din alianţa majoritară nu au susţinut două din cele 4 proiecte de hotărâre“, a declarat primarul Dragoş Chitic.

De altfel, reprezentanţii PMP Neamţ, anunţau încă de luni seară faptul că nu vor susţine proiectul privitor la limitarea accesului cluburilor sportive în Sala Polivalentă, dar nimeni nu se aştepta ca alianţa din Consiliul Local Piatra-Neamţ să înceapă să scârţâie la doar câteva luni de la preluarea mandatelor. Or, în politică totul este posibil.

(Roxana ZAHARIA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.