Acasă Sport Trei competiţii de nivel naţional înscrise în maratonul ecvestru pietreanEcvestru / De...

Trei competiţii de nivel naţional înscrise în maratonul ecvestru pietreanEcvestru / De mâine începând, arena hipică de peste Vale redevine: Capitala sportului ecvestru din România

722
1
DISTRIBUIȚI

 

l „Cupa Municipiului“, „Cupa Marsat“, „Cupa Federaţiei Ecvestre Române“ şi etapa „Grand-Prix România“ sunt concursurile ce preced ediţia a II-a a Festivalului „Stânca Şerbeşti“

Baza Hipică „Virgil Bărbuceanu“ din Piatra-Neamţ redevine, pentru două săptămâni, capitala sportului ecvestru din România. Primele trei concursuri sunt anunţate în acest week-end. Regalul întrecerilor în arena de peste Vale are caracter naţional, va începe de mâine şi se va termina duminică, odată cu finalul celor mai spectaculoase probe de concurs. Miza importantă a competiţiei va fi atât la nivelul  secţiunii de sărituri peste obstacole, dar şi pentru concursul de dresaj. Despre ultima probă, reprezentanţii de la CS Ecvestru (gazdele evenimentuluisportiv din aceste zile), lasă de înţeles că întrecerea de dresaj a cailor va aduce mulţi curioşi la marginea terenului de concurs, chiar dintre cei mai tineri spectatori.

Proba de dresaj a cailor revine după 15 ani la Piatra-Neamţ

Înscrisă în cadrul întrecerii dotată cu trofeul „Cupa Federaţiei Ecvestre Române“, proba de dresaj revine în secţiunea concursurilor de la Piatra-Neamţ după o perioadă de 15 ani de întrerupere. „Am constatat o inexplicabilă lipsă de interes a oficialilor din federaţie pentru a organiza şi această întrecere în graficul concursurilor de până acum“, declară reprezentanţii de la CS Ecvestru. Proba de dresaj se va desfăşura pe o suprafaţă specială, de nisip, într-un manej amenajat abia zilele trecute în curtea bazei hipice pietrene. 8.30-10.30 este intervalul orar rezervat pentru concursul de dresaj al cailor, întrecere care va deschide fiecare zi din regalul ecvestru anunţat la Piatra-Neamţ.

Patru competiţii de nivel naţional înscrise în maratonul ecvestru pietrean

„Cupa Municipiului Piatra-Neamţ“ (concurs tradiţional ajuns la ediţia cu numărul 17), ediţia a III-a a „Cupei Marsat“, dar şi etapa cu numărul trei a Grand-Prix-ului România aducă la Piatra-Neamţ pe cei mai valoroşi cai şi călăreţi din ţară, specializaţi în probele de sărituri peste obstacole. În total, gazdele se aşteaptă la un număr de 100 de călăreţi şi 90 de cai înscrişi în probele celor trei zile. Tradiţionala paradă a echipelor participante pe arterele principale ale oraşului pietrean este anunţată pentru ora 17 a zilei de astăzi. Două ore mai târziu, la Baza Hipică „Virgil Bărbuceanu“ se va desfăşura şedinţa tehnică a participanţilor. Probele celor trei întreceri de sărituri peste obstacole vor începe de mâine (de la ora 10.30) şi se vor încheia la ora 19 în fiecare zi de competiţie.

Duminică, concurs ştafetă la sărituri peste obstacole între doi cai şi călăreţi

În ultima zi a concursurilor, duminică, de la ora 18.30 se va desfăşura o altă proba spectaculoasă: cea de ştafetă la sărituri peste obstacole, între doi cai şi călăreţi. Copii, amatori, debutanţi, juniori, tineret, amazoane şi seniorii care urmează să reprezinte România în concursurile internaţionale ale verii şi-au dat întâlnire la Piatra-Neamţ. Între aceştia se numără şi cei doi sportivi localnici, care au ajuns să reprezinte acum interesele altor grupări din ţară: Radu Ilioi de la CSM Sibiu, respectiv Ionuţ Ursache de la Air ^ Horses Târgu-Mureş. „În cee ce ne priveşte, pentru noi este bine că măcar reuşim să rezistăm în activitate, pe baricadele acestor vremuri“, spun gazdele de la CS Ecvestru.

Pietrenilor le-au mai rămas doar caii bătrâni

Localnicii nu mai pot fi reprezentaţi în concursurile de sărituri peste obstacole nici măcar de caii valoroşi, de care altădată se arătau interesate cluburile cu tradiţie din ţară. „Ne-au mai rămas doar caii ajunşi la o vârstă înaintată, care nu mai pot ţine pasul cu ceilalţi tineri, înscrişi în performanţă“, adaugă pietrenii de la CS Ecvestru. Considerat cel mai valoros călăreţ în sezonul 2014, pietreanul Ionuţ Ursache se numără între favoriţi la câştigarea marilor premii ale întrecerilor acestui sfârşit de săptămână. Ca adversari, reprezentantul nostru ìi va avea pe sportivii cluburilor din Bucureşti, Timişoara, Sibiu, Iaşi, Bacău, Botoşani, Craiova, Târgu-Neamţ, Suceava şi Rădăuţi.

În partea a doua a săptămânii viitoare, de joi 2 iulie şi până duminică 5 iulie, în aceeaşi locaţie a bazei hipice pietrene dar şi în comuna Ştefan cel Mare se vor desfăşura manifestările cultural-artistice şi sportive înscrise în Festivalul Naţional Ecvestru „Stânca Şerbeşti“.

(Ciprian AVĂDANEI)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.