Acasă Politica Traian Băsescu – discurs electrizant la lansarea candidaţilor PMP la Neamţ

Traian Băsescu – discurs electrizant la lansarea candidaţilor PMP la Neamţ

2988
2
DISTRIBUIȚI

O mare de oameni, entuziaşti şi cu spirit învingător – aşa se poate caracteriza echipa Partidului Mişcarea Populară Neamţ.

Lansarea candidaţilor Partidului Mişcarea Populară Neamţ, care a avut loc vineri după-amiaza, 25 martie 2016, la Cinema „Dacia“,

s-a bucurat de prezenţa fostului şef de stat, Traian Băsescu, liderul PMP. Acesta a fost ovaţionat îndelung de mulţimea venită special să-şi susţină favoriţii la primăriile şi consiliile locale din judeţ dar şi să se reîntâlnească cu fostul preşedinte al României. În sala arhiplină, Traian Băsescu şi-a făcut intrarea pe acordurile melodiei „We are the champions“, după care toţi cei prezenţi au devenit solemni la intonarea imnului de stat al României. Discursul lui Traian Basescu în faţa celor peste 700 de nemţeni prezenţi la lansare a fost gustat de cei prezenţi, fiind întrerupt permanent de aplauze, şi

s-a dovedit electrizant. Fostul şef de stat le-a explicat celor prezenţi şi candidaţilor PMP la primăriile din judeţul Neamţ că este esenţial să respecţi Constituţia ţării, pe care a scos-o de la piept, şi să realizezi investiţii în folosul oamenilor şi nu în detrimentul lor.

Liderul de care are nevoie PMP

Prezenţa lui Traian Băsescu la Piatra-Neamţ s-a legat special de lansarea candidaţilor PMP la primăriile şi consiliile locale din judeţ dar şi de lansarea candidaturii deputatului PMP Ştefan Burlacu la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ.

Laurenţiu Dulamă, preşedintele Partidului Mişcarea Populară Neamţ, şi-a lansat, vineri, de Buna Vestire, candidatura la funcţia de primar al municipiului Piatra-Neamţ. Apoi el i-a prezentat pe toţi ceilalţi candidaţi la primăriile de municipii şi oraşe din judeţ. În discursul său, preşedintele PMP Neamţ l-a caracterizat pe Traian Băsescu drept liderul carismatic de care are nevoie partidul să învingă. „Vom participa la alegerile locale şi vom câştiga funcţiile de primari, consilieri locali şi consilieri judeţeni. Vreau să vă asigur că avem o medie de vârstă sub 50 de ani la toţi candidaţii din judeţul Neamţ. Vin în faţa dumneavoastră în dublă calitate, de preşedinte al Partidului Mişcarea Populară filiala Neamţ şi candidat pentru postul de primar al municipiului Piatra-Neamţ. Vă spun cu toată sinceritatea şi încrederea că Piatra-Neamţ vrea Mişcarea şi va fi un oraş al tinerilor. Cu toţi din această sală am pornit pe un drum greu dar frumos, am pornit pe un drum cu oameni noi, tineri, care îşi doresc o schimbare cu adevărat, doresc normalitate şi siguranţă, şi cel mai important lucru doresc să ştie că pot să le ofere copiilor lor şansa de a trăi într-un Piatra-Neamţ civilizat, într-un judeţ prosper, şi că nu trebuie să mai plece prin alte locuri ale lumii. Noi, Partidul Mişcarea Populară, asta ne dorim, noi vrem să le oferim acest lucru şi vrem să facem o politică pentru oameni. Suntem singurii care ne luptăm împotriva unui USL generalizat. Noi, cei din Mişcarea Populară, ne bazăm pe dumneavoastră, eu personal mă bazez pe dumneavoastră. Nu vrem să facem trocuri şi jocuri politice, vrem să ne susţinem proiectele, programele partidului şi să aveţi încredere că sunteti reprezentaţi de oameni integri. Orice luptă ca să fie câştigată trebuie să aibă ceva esenţial, o strategie corectă şi sănătoasă, o echipă performantă, dar cel mai important un comandant carismatic, care să nu şovăie şi să ştie să ia decizii în orice moment, indiferent cât de mare e furtuna. Noi, cei din Mişcarea Populară îl avem în persoana lui Traian Băsescu“, a declarat Laurenţiu Dulamă, preşedintele Partidului Mişcarea Populară Neamţ şi candidat la funcţia de primar al municipiului Piatra-Neamţ.

Burlacu a revenit în Neamţ

Acesta a fost urmat de deputatul Ştefan Burlacu, candidatul Partidului Mişcarea Populară Neamţ la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, nemţean originar din comuna Crăcăoani.

„Bine aţi venit alături de noi, bine aţi venit domnule preşedinte la Piatra-Neamţ. Acum pot să spun că sunt acasă după o lungă perioadă de timp. Am fost plecat, iar acum vreau să vin, să dau ce am mai bun, ce am învăţat şi ştiu cel mai bine din punct de vedere profesional şi politic, cu toate că am o carieră politică scurtă. Sunt la primul mandat şi alături de dumneavoastră vrem să câştigăm şi să aducem pentru nemţeni bunăstarea cu care erau ei obişnuiţi. Sunt plecat de tânăr, azi mă întorc la Neamţ pentru că îmi doresc ca judeţul să arate altfel, să aibă o infrastructură sănătoasă, să avem locuri de muncă, să avem o educaţie sănătoasă, să avem un viitor pentru copiii şi nepoţii pe care urmează să-i avem fiecare.

M-am întors la Neamţ pentru că-mi doresc ceva bun pentru judeţ, pentru că aici am copilărit, aici am crescut şi-mi doresc să fiu alături de toţi prietenii mei şi de toate rudele, să-i ajut cu tot ce am învăţat în cariera mea. Nu ne va fi uşor, urmează o perioadă foarte delicată, vom avea două bătălii anul acesta, una în iunie în care ne vom bate cu două mari puteri, un USL 1 – condus de Blaga, Iohannis şi Gorghiu şi un USL 2 condus de Dragnea şi Tăriceanu. După data de 5 iunie vreau să vă văd tot într-o formaţie aşa frumoasă ca azi şi să sărbătorim o victorie frumoasă la Piatra-Neamţ.

Domnule preşedinte, vreau să vă asigur, am avut multe misiuni la viaţa mea, dar toate misiunile mi le-am dus la bun sfârşit. Anul acesta e prima misiune a mea ca om politic şi este prima misiune acasă, dar pe 6 iunie, Ştefan Burlacu vă va spune «Domnule preşedinte, misiune îndeplinită la Neamţ!». Trăiască Mişcarea Populară!“, a spus deputatul Ştefan Burlacu, candidatul PMP Neamţ la Consiliul Judeţean Neamţ.

Traian Băsescu: „Primarii să lase plantatul de panseluţe de-a lungul oraşului şi să construiască creşe“

Traian Băsescu este un lider înnăscut şi asta s-a văzut şi la Piatra-Neamţ. Discursul său a fost tranşant, pe alocuri condimentat cu glume, dar scurt şi la obiect. „Vin aici cu bucurie, mai ales când văd sala entuziastă şi un amestec de oameni tineri şi oameni maturi, îmi dau seama că sunteţi o organizaţie care are perspectiva câştigării alegerilor la Neamţ. Eu sunt convins că nemţenii au ajuns în situaţia în care, privind la PSD şi la PNL, deci la USL, nu pot decât să spună că a venit timpul ca aceste partide să plece la pensie. Nu este rău să pleci la pensie, pentru că poţi să fii mai liniştit, n-o să mai ai DNA-ul pe cap şi mai ales n-o să trebuiască să se justifice tot timpul, pentru ei, că de ce nu au putut. Cred că este timpul ca aceste partide să lase locul unor partide noi, ca Partidul Mişcarea Populară, ce am vrut să fie o ofertă nouă pentru români. Nu spun că celelalte partide nu şi-au atins obiectivele, dar ca să meargă mai departe, românii au nevoie de o schimbare. Mi-a plăcut abordarea candidaţilor de astăzi. Toţi şi-au propus să câştige şi acest lucru va fi de fapt principalul motor al campaniei noastre pentru alegerile locale – dorinţa de a câştiga. Eu, indiferent de pe ce situaţie am plecat, de outsider, întotdeauna am crezut în victoria mea şi sunt convins că şi de asta am câştigat. Programul nostru trebuie să aibă un nou obiectiv de ţară. Suntem singurul partid politic ce şi-a asumat un nou obiectiv de ţară – unirea României cu Republica Moldova. Nu se face mâine sau pocnind din degete, ci cu răbdare. Oferta noastră către români este ca partidul nostru să aibă ca obiectiv de ţară reîntregirea şi restabilirea graniţelor acolo unde a fost România Mare. Aceasta este abordarea pe care trebuie să o avem. Trecând la ce ne aşteaptă chiar acum, că unirea nu vine chiar acum, trebuie muncit la ea, avem de făcut treaba noastră în alegerile locale. Sigur, ceea ce toţi primarii spun, este nevoie de infrastructură. Toţi primarii trebuie să aibă în vedere acest lucru. Ce mi-ar plăcea mult, însă? Mi-ar plăcea ca programele noastre să fie îndreptate spre drepturi garantate de Constituţie. O am la mine, este cărticica ce m-a apărat două mandate. Am putut să le duc la bun sfârşit pentru că am respectat-o în litera ei, dar mare parte din drepturile garantate de Constituţie sunt în atribuţiile administraţiilor locale. Aş vrea să văd programele ţinând cont de aceste drepturi ce decurg din Constituţie“, a declarat fostul şef de stat Traian Băsescu, liderul Partidului Mişcarea Populară.

Cuvintele i-au fost sorbite de întregul public iar la final cei prezenţi în sală l-au asaltat pentru a schimba două-trei vorbe şi pentru a face fiecare câte o poză cu Traian Băsescu.

 

(I. CALIŢCHO)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.