Acasă Eveniment Traficanţi de droguri arestaţi

Traficanţi de droguri arestaţi

664
0
DISTRIBUIȚI

Tribunalul a decis arestarea preventivă a celor patrru romaşcani reţinuţi la sfârşitul săptămânii trecute pentru trafic de droguri şi deţinere de substanţe psihoactive în vederea consumului propriu. Cei care vor sta după  gratii cel puţin în următoarele 30 de zile sunt Ionuţ Iulian Ciubotariu, Adrian Narcis Turcu, Ioan Bogdan Focşa (zis „Vampiru“) şi Robert Dumitru Rugină, cu vârste între 30 şi 43 de ani. În cazul lui Constantin Leonard Torocică, pentru care s-a cerut arestarea în lipsă, deoarece oamenii legii nu l-au găsit, instanţa se va pronunţa pe 5 decembrie.

Aşa cum am relatat în ediţiia de weekend, traficanţii au fost reţinuţi în urma a şapte percheziţii domiciliare făcute joi în mai multe locaţii. „Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2020 şi până în prezent, membrii grupului infracţional au procurat şi comercializat droguri de risc şi mare risc şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive în judeţ, către diverşi consumatori“, a declarat subinspectorul Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţea de Poliţie.

În urma descinderilor, oamenii legii au descoperit şi ridicat aproximativ 800 de grame de cannabis, un kilogram de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, şapte dispozitive de mărunţire, trei recipiente, un cântar electronic care conţin urme de cannabis şi 1.200 de pungi din material din plastic cu sistem de închidere „ziplock“. De asemenea, au mai fost ridicate şase telefoane mobile, 10.500 de lei, 2.230 euro şi 50 de lire sterline.

Percheziţii şi la Dumbrava Roşie

Tot la sfârşitul săptămânii trecute, într-un alt dosar, procurorii DIICOT au pus în aplicare 18 mandate de percheziţie în judeţul nostru, Iaşi, Galaţi şi Timiş.

„S-a reţinut că, începând cu anul acesta, mai mulţi inculpaţi de pe raza oraşului Târgu Frumos, judeţul Iaşi au comercializat droguri de (mare) risc şi substanţe cu efecte psihoactive consumatorilor din Iaşi. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea a 12 inculpaţi şi, la data de 25 noiembrie, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi a dispus arestarea preventivă a zece inculpaţi şi măsura arestului la domiciliu faţă de doi inculpaţi“, este precizat într-un comunicat al DIICOT.

Cei care au scăpat doar cu aresta domiciliar sunt Ana Maria Păduraru, din comuna Dumbrava Roşie şi Ieşeanul Lucian Ionuţ Radu. După gratii, în acest al doilea dosar, vor sta ieşenii: Vasile Ursu, Paula Stoica, Petru Zamfir, Constantin Udilă, Elena Cojocaru, Sebastian Dumitrescu (poreclit „Fasolă“), Nicoleta Avădanei (zisă „Narcisa“), Petronela Udilă (alias „Lili“), Jan Tiugă (sau „Chiorul“) şi Robert Constantin Roman.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.