Acasă Administratie Timp de două zile, Spitalul Judeţean va prelua urgenţele romaşcanilor

Timp de două zile, Spitalul Judeţean va prelua urgenţele romaşcanilor

1030
0
DISTRIBUIȚI

Astăzi şi mâine, toţi pacienţii cu urgenţe medicale care, în mod normal, ar fi ajuns cu autosanitarele, la Spitalul Municipal de Urgenţă (SMU) Roman, vor fi direcţionaţi către alte spitale ale judeţului. Motivul este legat de faptul că la Compartimentul de Primire Urgenţe (CPU) au loc „lucrări de execuţie, înlocuire post transformare în anvelopă de beton şi lucrări de racordare la reţeaua publică de distribuţie“, aşa cum ne-a transmis purtătorul de cuvânt al SMU Roman, Laura Trifan. Situaţia a fost comunicată şi la nivelul celorlalte spitale nemţene, care au dat dovadă de înţelegere şi au spus că vor ajuta cu preluarea pcienţilor. Principala unitate sanitară care se va ocupa de urgenţele din zona Romanului este Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, însă şi acolo ar fi o problemă. „Noi ne-am oferit să preluăm cazurile din Roman. Desigur, s-a vorbit la nivelul tuturor spitalelor şi este de aşteptat ca acele cazuri pe care nu le putem gestiona să fie trimise şi căre alte spitale. I-am rugat şi pe cei de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean să nu ne direcţioneze toate cazurile cu afecţiuni minore, pentru a nu aglomera Unitatea de Primire Urgenţe de la noi. Singura problemă ar fi aceea că secţia Anestezie şi Terapie Intensivă este agomerată şi nu prea mai avem locuri“, a precizat Alexandru Filimon, managerul SJU.

Între timp, oficialii SMU Roman îi îndeamnă pe pacienţi să apeleze la „112“, pentru ajutor, doar în caz de urgenţe majore. „Spitalul Municipal de Urgenţă Roman îşi reduce activitatea medicală în perioada 9-10 decembrie, astfel încât  Compartimentul de Primiri Urgenţe Roman nu va prelua urgenţele medicale care se vor adresa Serviciului 112 şi nici prezentările directe în spital. Vă rugăm, să apelaţi Serviciul 112 doar în caz de urgenţă majoră, deoarece toate cazurile vor fi preluate de Serviciul de Ambulanţă şi redirecţionate către Spitalul Judeţean Piatra-Neamţ. Ne cerem scuze pentru disconfort, dar vă asigurăm că toate aceste lucrări sunt benefice pentru a creşte siguranţa pacienţilor, aparţinătorilor şi a personalului SMU Roman“, potrivit oficialilor spitalului.

La SMU Roman, sunt înregistrate în medie aproximativ 100 de prezentări la Compartimentul de Primire Urgenţe, însemnând totalul de persoane care se prezintă direct la spital şi pacienţi aduşi cu ambulanţele.

(M.T.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.