Acasă Eveniment Ţepe financiare Covid-19

Ţepe financiare Covid-19

790
0
DISTRIBUIȚI

Escrocii s-au adaptat la situaţia impusă de pandemia cu coronavirus, iar de curând încearcă să-i păcălească pe creduli prin o nouă metodă de înşelăciune. Mai exact, ei pretind că acordă împrumuturi cuprinse între 5.000 şi 15.000.000 de euro, cu o dobândă de 3%, însă numai după plata unei „taxe de contract“ în valoare de 255 euro.

Una dintre ţepare obişnuieşte să contacteze victimele pe internet. Ea se recomandă Laurencia Ionela Ion, o româncă stabilită în Canada. Iată unul din mesajele cu care încearcă să atragă clienţi: „Persoane fizice Irlanda, Elveţia, Canada, Belgia, Franţa, Italia, Guadelupa, Guyana, Martinica, Réunion Mayotte, în toată lumea ofer un împrumut de la 5.000 la 15.000.000 euro tuturor persoanelor care îl pot rambursa cu dobândă de 3% pentru orice sumă solicitată. O fac pe teren: împrumut financiar, împrumut imobiliar, împrumut de investiţii, împrumut auto, datoria de consolidare, rambursare credit, împrumut personal. Dacă aveţi nevoie de un împrumut, contactaţi-mă. Vă stau la dispoziţie pentru toate problemele dumneavoastră financiare. Pentru mai multe informaţii, contactaţi: appiocerbi200@gmail.com“.

Bani de la „Uniunea Europeană“

Ieri, femeia a contactat şi un pietrean, transmiţându-i următorul mesaj: „Bună ziua, doamnelor şi domnilor, am onoarea de a vă informa despre conţinutul coordonat al crizei de virus Covid-19 că finanţele guvernului european sunt reformate pentru a ajuta cetăţenii care au nevoie de fonduri pentru creativitatea lor. Această finanţare publică garantează oferta de împrumut de la 5.000 la 500.000 de euro. Contactaţi-ne pentru mai multe informaţii, mulţumesc, dragi cetăţeni“.

Pentru că nu i s-a răspuns la mesaj, a insistat: „Sunteţi interesat de împrumut, sau nu?“. În acel moment i s-au cerut detalii, transmiţând următoarele: „Iată condiţia noastră de împrumut. Trebuie să ai cel puţin 20 de ani şi să poţi plăti împrumutul. Pentru a menţiona motivele valide pentru a utiliza acest împrumut, aveţi intenţii bune. Trebuie să furnizaţi o fotografie cu ID-ul sau paşaportul. Trebuie să începeţi să plătiţi prima plată lunară la trei luni după obţinerea împrumutului. Trebuie să aveţi un cont bancar către care va fi transferat împrumutul. Dacă nu aveţi un cont bancar, veţi avea împrumutul cu Western Union sau MoneyGram. Clienţii au dreptul să semneze un contract cu banca. Trebuie să fiţi de acord să plătiţi taxele contractului de împrumut, fără taxele contractului banca nu poate risca să vă acorde împrumutul. Taxele utilizate pentru efectuarea depozitului dumneavoastră vor fi plătite cu împrumutul“.

Întrebată cât sunt „taxele contractului“, femeia a răspuns că „Taxa de contract costă să plătească doar 255 euro înainte de a primi cererea dumneavoastră de credit“. Când i s-a cerut o adresa la care să fie trimisă cererea de credit şi un număr de cont pentru plata celor 255 de euro, ţepara a încheiat conversaţia cu mesajul „Domnule, vă rugăm să ne trimiteţi numărul de WhatsApp pentru mai multe informaţii“.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.