Acasă Sport Tenis de câmp / S-a decis: Polivalenta pietreană, gazdă a meciului de...

Tenis de câmp / S-a decis: Polivalenta pietreană, gazdă a meciului de tenis România – Luxemburg

1143
0
DISTRIBUIȚI

l confruntarea se va desfăşura în zilele de 3 şi 4 februarie 2018 şi contează în cadrul primului tur al Grupei II, Zona Europa/Africa din întrecerea Cupei Davis la masculine

Prin Sala Polivalentă, oraşul Piatra-Neamţ va deveni pentru două zile, capitala tenisului românesc. Arena pietreană de pe Calea Romanului a primit girul conducerii Federaţiei Române de Tenis pentru a găzdui jocurile din cadrul primului tur al Grupei II, Zona Europa/Africa în întrecerea Cupei Davis by BNP Paribas. Respectiva confruntare va aduce faţă în faţă reprezentativele masculine ale României şi Luxemburgului. Jocurile se vor desfăşura pe 3 şi 4 februarie, anul viitor. Înainte de a stabili locaţia gazdă a disputei Cupei Davis. Cei din conducerea FRT

s-au consultat cu jucătorii echipei României, dar au venit şi în câteva rânduri la Piatra-Neamţ pentru a vedea poziţia oficialităţilor locale.

Până la acordul ferm al primarului Dragoş Chitic de a aduce echipa „tricoloră“ de Cupa Davis la Piatra-Neamţ, cel mai mare merit în perfectarea acestui obiectiv îl are antrenorul Romeo Stoica. Folosindu-se de relaţiile de prietenie şi vechea amiciţie păstrate cu preşedintele FRT, George Cosac şi vicepreşedintele Răzvan Itu, antrenorul Stoica a fost cel care a făcut primul pas în realizarea acestui demers. Iniţial, pietreanul (conducător al grupării „Condor“) şi-a dorit foarte mult să aducă echipa feminină de tenis la Piatra-Neamţ, în frunte cu Simona Halep. Împiedicată direct sau indirect, varianta respectivă avea să fie anulată odată cu mutarea „tricolorelor“ pentru jocurile din Fed-Cup, în Polivalenta din Cluj-Napoca. „Să ştiţi că nu vom renunţa, definitiv, la ideea de a le aduce pe Simona Halep şi celelalte componente ale echipei României la Piatra-Neamţ“.

Găzduirea unui meci cu eticheta Fed-Cup ori Cupa Davis by BNP Paribas a însemnat pentru pietreanul Romeo Stoica „un gând pe care îl aveam de acum doi ani, prin discuţii cu cei din conducerea FRT. Mulţumesc domnului primar Dragoş Chitic, domnului viceprimar Bogdan Gavrilescu şi domnului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Laurenţiu Dulamă pentru susţinerea unui asemenea eveniment important în oraşul nostru“, a mărturisit Romeo Stoica.

Pentru meciul din „Cupa Davis“ între România şi Luxemburg, suprafaţa de joc va fi anunţată ulterior, dar va fi aleasă de reprezentanţii echipei masculine „tricolore“. „Aşa cum am tot spus, noi ne dorim ca echipele naţionale ale României să joace în cât mai multe oraşe din ţară pentru a oferi iubitorilor tenisului oportunitatea să vadă, la ei acasă, jucători importanţi din circuitul mondial. Totodată, facem acest pas în ţară şi pentru a ajuta la dezvoltarea şi popularizarea acestui frumos sport care este tenisul de câmp“, a declarat vicepreşedintele Răzvan Itu.

La mijlocul lunii trecute, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, însoţit de „vicele“ Itu au revenit la Piatra-Neamţ pentru o nouă rundă de tratative şi discuţii cu autorităţile locale în ideea găzduirii meciului de Cupa Davis.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.