Acasă Cultura Teatrul Tineretului participă la Festivalul Internaţional de Teatru Nou Arad

Teatrul Tineretului participă la Festivalul Internaţional de Teatru Nou Arad

2110
0
DISTRIBUIȚI

Spectacolul „Ludibrium“ a fost selectat în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Nou de la Arad, ediţia a V-a, care se desfăşoară în perioada 6 – 14 mai. Reprezentanţia va avea loc luni, 8 mai, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ din Arad.

Spectacolul Teatrului Tineretului este integrat secţiunii „Focus Andrea Gavriliu“, dedicată „unei artiste cu evoluţie remarcabilă în teatrul românesc, de o incontestabilă originalitate şi prospeţime a viziunii, un mic geniu ludic“, după cum declară Claudiu Groza, critic de teatru, selecţionerul festivalului. Celelalte spectacole ale secţiunii sunt: „Iarna“ de Jon Fosse, în regia lui Mihai Măniuţiu, coregrafia aparţinând Andreei Gavriliu,Teatrul „Nottara“, Bucureşti, „d’ECOurage“, un spectacol de Andrea Gavriliu, Teatrul Naţional Cluj-Napoca, „O femeie“, după Peter Esterhazy, un spectacol de Andrea Gavriliu, Facultatea de Teatru şi Televiziune, Universitatea „Babes Bolyai“ Cluj-Napoca.

Cealaltă secţiune a festivalului este „Focus MicROmania“, ce reuneşte spectacole „despre România cea mică, România întâmplărilor de zi cu zi, România vieţilor noastre şi a năravurilor personale/colective de care ne izbim cotidian“, după cum declară criticul Claudiu Groza.

(Natalia RÎŞTEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.