Acasă Social Teatru de vară la Târgu-Neamţ

Teatru de vară la Târgu-Neamţ

958
1
DISTRIBUIȚI

Autorităţile locale din Târgu-Neamţ au planuri mari în ceea ce priveşte asigurarea condiţiilor de petrecere a timpului liber pentru locuitorii oraşului şi ai comunelor învecinate.

La mijlocul acestei săptămâni, Primăria Târgu-Neamţ a lansat o licitaţie pentru construirea unui teatru de vară şi a unui teren multifuncţional de sport în apropierea actualului stadion „Cetatea“ (pe strada 1 Decembrie 1918).

Teatrul, utilizabil sezonier, va fi format din două clădiri: una destinată artiştilor (scenă, cabine, etc.) şi una penstru spectatori (tip gradenă, cu 896 de locuri).

Terenul de sport va avea o suprafaţă de aproape 1.800 de metri pătraţi, putând fi folosit pentru partide de tenis de câmp, mini-fotbal, handbal, volei şi baschet.

Valoarea totală a investiţiei este de peste 12 milioane de lei, fondurile fiind obţinute prin Programul Operaţional Regional (fonduri europene).

Reamintim că în aceeaşi zonă va fi construit şi un bazin didactic de înot (similar celui care funcţionează deja la Roman din 2012), cu dimensiunea de 12,5 metri/ 25 metri şi o adâncime variabilă de la 1,2 la 1,8 metri.

Licitaţia de construire a fost lansată în luna septembrie, de Compania Naţională de Investiţii – care oferă peste 10 milioane de lei. La licitaţie s-au înscris trei asocieri de firme din România şi din Italia.

După finalizare, bazinul de înot didactic va intra in proprietatea Primăriei Târgu-Neamţ şi va fi administrat de Clubul Sportiv Şcolar.

(Liviu ILIE)

1 COMENTARIU

  1. Oamenii au nevoie de o parcare pentru carute in centrul orasului, nu de teatre.Au ei timp de teatru?
    Sapa ogorul, strange fanul,curata grajdul, mulge vaca…Ccand sa mai ajungem la fteatru? de-abia avem timp sa ne spalam!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.