Acasă Politica Tango în figuri de stil pentru Primăria Piatra-Neamţ

Tango în figuri de stil pentru Primăria Piatra-Neamţ

838
0
DISTRIBUIȚI

O mostră de politică neaoşă se poate vedea zilele acestea pe scena municipiului Piatra-Neamţ, loc de pelerinaj pentru politicienii locali. Ca de la deputat la deputat, liderii PSD şi cu cei ai PNL şi-au aruncat cu oalele sparte în cap. De data aceasta cearta au început-o pesediştii.

După o săptămână fără reacţii coerente, PSD Neamţ s-a mobilizat şi a organizat o conferinţă de presă a cărei temă era una aşteptată: Chitic şi PNL sunt răi, iar PSD este bun şi va prelua conducerea Primăriei Piatra-Neamţ. Aceste mesaje, care au luat diverse forme, de la ameninţări, promisiuni, până la atacuri ceva mai dure, au fost rostite în cea mai mare parte de deputatul Ionel Arsene, şeful PSD, care a fost secondat de vicepreşedintele Vlad Marcoci şi preşedintele PSD Piatra-Neamţ, Aurelia Simionică.

Ionel Arsene a dorit să menţioneze că pierderea funcţiei de viceprimar s-a rea-lizat în urma unor negocieri politice şi o vor câştiga înapoi tot în urma unor negocieri politice. Apoi a trecut la ţinta preferată, fostul aliat de guvernare locală, Dragoş Chitic: „Am greşit. L-am bănuit pe domnul Chitic de inteligenţă“, a afirmat Arsene.

Cu vădită răutate, acesta l-a trimis pe Chitic să facă reclamă la unul dintre magazinele de materiale de construcţii spunând că „este în stare să facă poze lângă utilaje cu cascheta în cap“.

Arsene l-a mai acuzat pe Chitic că nu ştie să facă administraţie, iar Vlad Marcoci a ajuns la chestiuni mai grele: „Domnul Chitic anunţă în fiecare săptămână că primăria nu a intrat în faliment. Nu ne prezintă niciun plan pe termen lung. Promit să îl ajut pe domnul Chitic, voi fi aproape de Primăria Piatra-Neamţ şi voi depune toate eforturile să fie schimbat din funcţie“, a spus Vlad Marcoci.

Dragoş Chitic a dorit să-i răspundă doar deputatului Marcoci, căruia i-a spus că în momentul în care au fost accesate creditele pentru investiţii la Primăria Piatra-Neamţ, în 2005-2006, nu se afla în primărie. „Când prezint situaţia financiară a primăriei o fac cu date clare şi exacte. Situaţia este departe de faliment şi este o situaţie financiară stabilă. Au fost deja gestionate situaţiile de la E-On şi Perla Invest“, a spus Chitic.

Surugiu şi Cozmanciuc – „purtători de cravată“

Atacul pesediştilor s-a extins şi asupra şefilor PNL, deputaţii Mugur Cozmanciuc şi Radu Surugiu, pe care Arsene i-a etichetat drept „purtători de cravate care nu ştiu unde este Valea Ursului, Dămuc şi nici nu ştiu cartierele şi străzile din Piatra-Neamţ“.

Despre Mugur Cozmanciuc, Arsene a spus că nu a făcut niciun demers pentru autostrada ce ar trebui să traverseze judeţul: „Eu sunt vicepreşedintele Comisiei de Transporturi din Parlament şi nu am cunoştinţă ca domnul Cozmanciuc să fi venit vreodată pe acolo, să fi făcut vreo interpelare la comisie. Dar de vorbit vorbeşte tot timpul de autostradă. Au avut miniştri la Transporturi, pe Orban sau Silaghi, de ce nu au făcut atunci autostradă?“. Nici Vlad Marcoci nu s-a putut abţine şi a spus că în loc de fuziune, liberalii se întâlnesc mai mult separat. „Să se uite în grădina lor“, a spus Marcoci.

Foarte sec, drept răspuns la aceste acuzaţii, deputatul Cozmanciuc a trimis pe adresa redacţiei interpelarea pe care a făcut-o alături de alţi 18 deputaţi liberali, toţi din zona Moldova, ministrului Transporturilor Ioan Rus. Interpelarea a fost datată pe 10 februarie 2015.

Radu Surugiu, preşedintele PNL Piatra-Neamţ nu a scăpat ocazia de a-i răspunde ironic: „Nu intru într-o polemică vestimentară cu domnul Arsene, din simplul motiv că dânsul are mai multă experienţă ca mine în acest domeniu, aşa cum a avut şansa să demonstreze în alte ocazii. Totuşi îi transmit că, indiferent unde ne vom întâlni – la Valea Ursului, la Dămuc sau oriunde în judeţul Neamţ sau în munici-piul Piatra-Neamţ, eu şi colegii mei vom avea toate articolele vestimentare pe noi“, a răspuns deputatul Surugiu.

El a mai adăugat că nu haina îl face pe om, ci caracterul şi faptele sale şi că echipa PNL va continua să-şi facă datoria faţă de cetăţenii judeţului Neamţ.

(Alex NECHITA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.