Acasă Eveniment Supravieţuitorul măcelului de la Roznov

Supravieţuitorul măcelului de la Roznov

3208
0
DISTRIBUIȚI

l tânărul nu-şi mai aminteşte cum a ajuns acasă după bătaia primită şi nici când  prietenul lui bodyguard a ajuns la maşină

Gheorghe Antoce, tânărul care a scăpat cu viaţă din măcelul de la Clubul „Blackout“ (Roznov), se poate considera „norocos“ pentru că agresorul (Mădălin Constantin Manole, zis „Borcan“) şi-a revărsat furia ucigaşă mai mult asupra bodyguardului „Codiţă“ (Ionuţ Daniel Muscalu). Antoce nu-şi mai aminteşte ce s-a întâmplat după crunta bătaie în urma căreia „Codiţă“ a murit. El a declarat că au fost atacaţi fără motiv. „M-a văzut inofensiv şi m-a lăsat pe mine şi l-a luat pe prietenul meu, altfel puteam să fiu eu în locul lui. Nu a existat nicio altercaţie. Nimic, nicio împingere, nicio atingere, nicio jignire, nicio vorbă urâtă, absolut nimic. M-a lovit la mâini, la faţă, la picior, la coaste, în spate. Sunt vânăt de sus până jos. M-a lovit şi în cap şi în obraz. Am fost acolo doar să bem ceva şi să plecăm, să ne simţim bine şi atât. N-a fost niciun pic de scandal, sau că n-a plătit. De plătit s-a plătit tot“, a povestit amicul lui „Codiţă“.

El a mai spus că scandalul ar fi pornit de la lăutarii din bar care, în trecut, i-ar fi furat un telefon bodyguardului. Pe imaginile susprinse de camerele video din local se vede cum, după ce „Codiţă“ este tocat în bătaie cu o bâtă, agresorul „Borcan“ îl trage de un picior pe Antoce, care era căzut după o canapea, îl aduce în mijlocul barului şi îl loveşte şi pe acesta cu aceeaşi bâtă minute în şir. Întreaga bătaie a celor doi a durat 22 de minute, timp în care „Codiţă“ a încasat 164 de lovituri consecutive, după care i-a venit rândul lui Antoce. După agresiune, victimele s-au îndreptat cu greu spre maşina lui „Codiţă“ şi au plecat spre casă. Lui „Codiţă“ i s-a făcut rău, a intrat în stop cardio-respirator şi a murit. Antoce a plecat acasă pe jos, însă nu-şi mai aminteşte  cum a ajuns la destinaţie. El ştie doar că, în momentul începerii scandalului, în local erau vreo zece persoane care au stat indiferente la atac: „Erau fetele de la bar, lăutarii care cântau, peste zece persoane. Nu ştiu cum am plecat, nu ştiu cum am ajuns acasă. Pe mine m-a luat Poliţia din pat“, a povestit supravieţuitorul.

După cum am mai relatat, la scurt timp după bătaia din noaptea de 28 spre 29 august, agresorul a fost reţinut, şi-a recunoscut faptele, a zis că a lovit „de frică“, însă violenţa atacului nu-i justifică scuzele. El este acum arestat preventiv pentru omor.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.