Acasă Administratie Structura de recuperare a Spitalului Bicaz este aproape gata

Structura de recuperare a Spitalului Bicaz este aproape gata

788
0
DISTRIBUIȚI

Structura modulară, din curtea Spitalului Orăşenesc „Sf. Ierarh Nicolae“ din Bicaz, de medicină fizică, reabilitare medicală neurologică şi post infecţie SARS-CoV-2, este pe cale să fie recepţionată şi deschisă pacienţilor. Lucrările de construcţie au avansat suficient încât să dea încredere autorităţilor locale că unitatea va putea primi pacienţi pentru tratatament, peste câteva săptămâni.

„Aparatura medicală este achiziţonată, partea exterioară a lucrărilor a fost finalizată, iar acum se mai lucrează doar la interior. Mai este puţin de placat, se dă cu var, se montează obiectele sanitare şi se mai lucrează în câteva puncte la instalaţia electrică. Credem că, până la sfârşitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie, acolo vor putea fi trataţi primii pacienţi“, a declarat Nicolae Sălăgean, primarul Bicazului.

Investiţia estimată la aproximativ 200.000 de euro este asigurată prin implicarea  Asociaţiei „Volunteer for life“, condusă de Ionuţ Ursu. Această structură modulară, care va funcţiona ca o secţie exterioară a spitalului de la Bicaz va contribui la tratarea pacienţilor cu diferite afecţiuni medicale şi a celor care au fost infectaţi cu SARS-CoV-2, prin aparatura şi tehnologia modernă de specialitate, precum şi a personalului specializat în acest domeniu. În cadrul aceleiaşi unităţi modulare, se propune ca pacienţii să aibă parte de relaxare, diminuarea durerilor musculare şi articulare, îmbunătăţirea mobilităţii, gestionarea problemelor legate de vârstă, corectarea deficitului respirator, recuperarea după o problemă neurologică sau recuperare post infecţie SARS-CoV-2.

Despre resursa umană necesară pentru deservirea noii structuri se ştie că, în ultima perioadă, au fost făcute noi angajări şi este de aşteptat, în contextul creşterii adresabilităţii, să se mai facă şi alte selecţii de personal. Este cunoscut şi faptul că, pe fondul închiderii cabinetului de recuperare de la Policlinica Spitalului Judeţean, mai toţi angajaţii de acolo s-au îndreptat spre spitalul Bicaz. Baza de recuperare de la Bicaz se anunţă a fi una la căutare, pentru că în zona Bicazului şi împrejurimi, aşa cum evidenţiază autorităţile sanitare, există numeroşi pacienţi al căror profil indică necesitatea unor servicii de recuperare. (M.T.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.