Acasă Eveniment Strivit cu tot cu excavator de zidurile prăbuşite de pe platforma Săvineşti

Strivit cu tot cu excavator de zidurile prăbuşite de pe platforma Săvineşti

368
0
DISTRIBUIȚI

Un bărbat de 48 de ani, angajat ca buldoexcavatorist la o firmă din comuna ieşeană Tomeşti, care făcea demolări pe platforma industrială din Săvineşti, a murit în seara de 6 octombrie, după ce nişte ziduri ale unei clădiri cu opt etaje s-au prăbuşit peste utilajul cu care lucra.

Iulian Alupoaie era angajat al SC Fio Grup Compani SRL Iaşi, firmă care a câştigat un contract de demolare a clădirilor de pe platformă, şi care lucra de mai multe zile la această operaţiune. „Bărbatul, probabil, a acţionat greşit cu utilajul pe care îl manevra la baza unor stâlpi, moment în care zidurile s-au prăbuşit, surprinzându-l şi provocându-i decesul. Clădirea aparţine de Fibrex Nylon, este un proiect de demolare executat de mai multe firme. Am deschis o anchetă în vederea stabilirii împrejurărilor exacte în care s-a petrecut accidentul soldat cu decesul acestui salariat“, a declarat Ioan Popescu, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă.

La locul evenimentului au intervenit pompierii pietreni, cu o autospecială complexă, alta pentru descarcerare, un modul multirisc şi o ambulanţă SMURD. Misiunea de scoatere a victimei a fost extrem de dificilă din cauza cantităţii mari de moloz din zidul care s-a surpat peste buldoexcavatorul în care se afla muncitorul. Pompierii s-au chinuit aproape patru ore să degajeze molozul, care conţinea şi foarte mult fier beton.

Două ore au durat doar până când militarii au reuşit să ajungă la partrea superioară a buldoexcavatorului, iar abia pe la ora 21 au fost îndepărtate celelalte câteva tone de moloz, s-a ajuns la cabina utilajului, iar victima a fost scoasă la suprafaţă.

Cadavrul a fost preluat şi transportat la Serviciul de Medicină Legală, în vederea necropsiei şi stabilirii cauzei morţii. Poliţiştii au deschis un dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi neluarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.