Acasă Eveniment Stareţul unei mănăstiri din Neamţ în campanie anti-vaccinare ameninţă enoriaşii că o...

Stareţul unei mănăstiri din Neamţ în campanie anti-vaccinare ameninţă enoriaşii că o să le apară pe corp „solzi ca la peşte“

518
0
DISTRIBUIȚI

În încercarea de a-i convinge pe enoriaşi să nu se vaccineze, stareţul unei mănăstiri din Neamţ le-a spus acestora că administrarea serului va favoriza apariţia solzilor pe corpul uman. Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, spune că „amestecarea apocaliptică a vaccinării cu credinţa şi teologia nu se intersectează niciodată cu realismul creştin şi cu atitudinea instituţiei Bisericii“.

Predica halucinantă atribuită stareţului Zenovie de la Mănăstirea Nechit (comuna Borleşti) a fost filmată iar acum a devenit virală pe reţelele de socializare.

Cuvintele adresate celor prezenţi la slujbă nu au fost confirmate şi nici infirmate de reprezentanţii lăcaşului de cult, care au ţinut să precizeze că vor verifica dacă înregistrarea este autentică şi dacă se confirmâ faptul că predica a fost rostită de vreun preot al acestei aşezări monahale. „Nu pot să verific acum înregistrarea. Din câte ştiu eu, părintele (nu a specificat despre cine e vorba, stareţ sau alt slujitor – n.red.) a mai fost întrebat de către credincioşi despre vaccin sau vaccinare, însă nu s-a declarat niciodată pentru sau împotrivă. Părintele dacă a dat răspunsuri nu şi-a spus părerea lui, tot timpul a folosit opiniile Sfinţilor Părinţi. Nu pot să spun dacă predica despre care îmi spuneţi a fost sau nu rostită la mănăstirea noastră, dar verific şi am numărul dumneavoastră de telefon“, a spus călugărul Efrem, de la Mănăstirea Nechit.

Nu ştim dacă opiniile Sfinţilor Părinţi au fost folosite ca temei pentru răspunsurile cerute de credincioşi exclusiv în privinţa vaccinării sau şi pentru alte nedumeriri duhovniceşti, însă predica seamănă cu un derapaj făcut de o persoană care şi-a depăşit aria de competenţă, adresându-se în termeni apocaliptici celor care i-au ascultat predica. „Toţi cei care şi-au făcut vaccinul să se aştepte la următoarele boli: boli teribile de piele, insuficienţă renală, accidente vasculare cerebrale, boli cardiace, boli neurologice, paralizie. Oamenii care au fost vaccinaţi, în combinaţie cu noua necunoscută epidemie nu vor avea putere să meargă, vor fi zombi, exact cum îi vedem pe cei drogaţi. Va fi cea mai gravă epidemie care a apărut pe pământ. Oamenii care sunt astăzi fericiţi că şi-au făcut vaccinul, mâine vor fi foarte nefericiţi, pentru că nici măcar nu vor avea timp să se pocăiască pentru ceea ce au făcut împotriva lui Dumnezeu. Dacă mintea nu va mai funcţiona la capacitatea normală, ai atentat la Dumnezeu. După vaccinare, după o perioadă mică de timp şi în combinaţie cu noua boală, pielea oamenilor se va umple de solzi, ca la peşti. Nu va exista nicio explicaţie cu privire la originea acestei noi boli, mortale, care va afecta şi sistemul imunitar. Nu există un nume pentru această boală. Oamenii se vor umple de solzi şi cancere de sânge, care vor fi transmise către întregul corp uman. Se vor umple cu răni, din care va curge lichid, va fi înfricoşătoare această boală. Sfinţii Părinţi ne profeţesc. Copiii mei, oamenii îşi vor pierde libertatea de gândire, vor fi inactivi. Lucrarea celui rău va rezista. Oamenii vor muri după vaccinare“, spune autorul predicii în filmarea amintită.

Biserica se delimitează de părerile preotului

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a oferit o reacţie în cazul stareţului din Neamţ. „Faptul ca există persoane, inclusiv clerici precum acest părinte stareţ, care, departe de lumea reală a informaţiei medicale, nu împărtăşesc această poziţie normală, raţională, poziţie care nu are şi nu poate avea nicio conotaţie religioasă sau teologică, spune multe despre gradul de adecvare la realitate al acestora. Amestecarea apocaliptică a vaccinării cu credinţa şi teologia, confundarea planurilor, punerea în opoziţie a credinţei cu raţiunea, a Tainelor Bisericii cu actele medicale, toate acestea si multe alte confuzii alimentate delirant de site-uri conspiraţioniste care dezinformează programatic, nu se intersectează niciodată cu realismul creştin şi cu atitudinea instituţiei Bisericii. Cred că, din fericire, impactul lor este si va rămâne minor in societate.“, a declarat Vasile Bănescu.

(M.T.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.