Acasă Eveniment Starea drumurilor după inundaţii

Starea drumurilor după inundaţii

1036
0
DISTRIBUIȚI

Ploile din weekend şi scurgerile masive de pe versanţi care au afectat Drumul Naţional 15, între comunele Poiana Teiului şi Ceahlău, au avut urmări până ieri în jurul prânzului, când carosabilul a fost curăţat de aluviuni. Potrivit autorităţilor, traficul a fost deviat pe DJ 155 F, timp în care s-a lucrat la decolmatarea şoselei.

„Au fost zeci de tone de mâl, bolovani şi lemne aduse de apă, iar acum (n.r. – luni, la ora 12) se lucrează la ultimele retuşuri pentru a redeschide circulaţia; practic, spălăm mâlul care mai e pe carosabil“, a spus Dumitru Coroamă primarul comunei Ceahlău. Un alt drum naţional afectat şi pe care se circulă cu dificultate (pe o porţiune de 0,2 kilometri) este cel care traversează comuna Farcaşa – DN 17B.

Probleme au mai fost şi pe drumurile judeţene, conform raportărilor făcute de Instituţia Prefectului. Astfel, în prima zi a săptămânii s-a intervenit pentru îndepărtarea aluviunilor pe DJ 207 în comuna Ion Creangă, pe DJ 157 – în comuna Gârcina, pe DJ 207 şi DJ 159 – comuna Icuşeşti. Cele mai multe tronsoane afectate s-au înregistrat pe drumurile comunale şi săteşti din localităţile judeţului – 43 la număr, dar şi în cazul podurilor şi podeţelor care au fost luate de ape. În toate cazurile autorităţile lucrează la remedierea pro-blemelor.  (Roxana C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.