Acasă Administratie Spitalul Bisericani, ocupat din nou cu pacienţi Covid

Spitalul Bisericani, ocupat din nou cu pacienţi Covid

1052
0
DISTRIBUIȚI

Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani a fost nevoit să-şi extindă numărul de locuri pentru pacienţii cu coronavirus, ieri înregistrând 31 de bolnavi cu forme uşoare şi medii ale infectării. Reprezentanţii unităţii spun că fac faţă situaţiei, dar incovenientele au început să apară.

„Sunt multe cazuri pe care le gestionăm bine, deocamdată, însă ne-am fi dorit să reuşim să facem unele lucrări de reabilitare la compartimentul de Îngrijiri Paliative şi toată această dinamică a cazurilor noi ne cam pune piedici. Am crescut numărul de paturi la 42, deoarece, astăzi (2 august – n.red.) avem în grijă 31 de pacienţi“, a precizat ec. Maria Anton, managerul Spitalului Bisericani.

Şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ sunt mai mulţi internaţi cu Covid-19, faţă de acum câteva zile. De la 39 de pacienţi, unitatea a ajuns să înregistreze, ieri, 58 de bolnavi cu infecţie SARS-CoV-2. De remarcat ar fi, aşa cum o arată cifrele actuale, că structurile de Terapie Intensivă nu sunt foarte solicitate cu pacienţi infectaţi. La aceeaşi dată, la SJU, un singur pacient cu Covid-19 era internat în ATI.

La nivel naţional, în aceeaşi zi, au fost înregistrate 11.696 de noi cazuri de coronaviroză, cu 6.494 mai multe faţă de ziua anterioară. În ultima zi de raportări, au fost consemnate 38 de decese la pacienţi Covid-19, una dintre victime fiind o fetiţă în vârstă de un an şi două luni, din Mehedinţi, „fără comorbidităţi cunoscute“, aşa cum a transmis Ministerul Să-nătăţii.

(M.T.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.