Acasă Administratie Spitalul Bisericani are mai mulţi pacienţi post-Covid, decât bolnavi infectaţi

Spitalul Bisericani are mai mulţi pacienţi post-Covid, decât bolnavi infectaţi

1302
0
DISTRIBUIȚI

La Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, ieri, numărul pacienţilor cu coronaviroză ajunsese la 8, cei mai mulţi având forme uşoare al bolii. În paralel, a crescut simţitor numărul pacienţilor care, în urma infecţiei cu coronavirus, solicită tratament de specialitate pentru recuperarea post-Covid. La aceeaşi dată, din cele 15 locuri destinate internărilor continue, 12 erau ocupate cu pacienţi care au rămas cu sechele în urma infectării cu coronavirus. Bolnavii beneficiază de servicii medicale de recuperare, cu bilet de trimitere de la medicul de familie.

„Încă din primăvară, avem echipă care coordonează compartimentul de Recuperare respiratorie, personal dedicat care se ocupă de procedurile medicale specifice. Sunt proceduri care implică antrenamentul musculaturii respiratorii, drenaj postular, gimnastică medicală şi altele. Avem solicitări şi este de aşteptat ca în perioada următoare numărul acestora să crească, mai ales că valul patru al pandemiei a afectat multe persoane“, a detaliat Maria Anton, managerul Spitalului Bisericani.

Unitatea sanitară cu paturi, din comuna Alexandru cel Bun, face deja programări pentru internări, la numărul de telefon 0233.241.500, iar oficialii instituţiei recomandă celor care au nevoie de astfel de servicii să sune din timp, deoarece tratamentul de recuperare post-Covid poate dura, în medie, 11 zile de spitalizare. Potrivit managerului spitalului, persoanele care au alte afecţiuni post-Covid care depăşesc aria de competenţă a unităţii sunt direcţionaţi către alte spitale.

(M.T.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.