Acasă Eveniment Sfâşiată de maidanezi la doi paşi de centrul oraşului

Sfâşiată de maidanezi la doi paşi de centrul oraşului

861
1
DISTRIBUIȚI

O pensionară din municipiul Piatra-Neamţ intenţionează să dea Primăria în judecată după ce, în ziua de 11 octombrie, a fost muşcată de doi câini vagabonzi, în apropierea locuinţei sale de pe strada Orhei, la foarte mică distanţă de centrul oraşului. A fost muşcată serios de picioare dar a reuşit să scape după ce a alungat câinii cu… poşeta. A urmat apoi o întreagă aventură pentru a reuşi să intre în Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru îngrijiri şi pentru un banal vaccin antirabic. De vină pentru întregul necaz ar fi municipalitatea pietreană care nu a reuşit să scape de câinii fără stăpân.

„Ieşisem din bloc, abia făcusem vreo patru metri, când câinii au sărit la mine. Erau doi; unul m-a prins de pulpă, iar celălat de gambă. Până atunci, câinii stătuseră pe lângă un boschetar care şedea pe o bancă. Sunt dulăi de pe muntele Pietricica. Probabil l-au «adoptat» pe acel boschetar şi-l iau drept stăpân. Când au sărit la mine el nu a făcut niciun gest să-i alunge. Cu greu i-am îndepărtat eu, lovind cu poşeta“, a povestit pietreanca.

După incident, femeia s-a dus la spital, unde a avut parte de o altă „aventură“, în contextul în care unitatea medicală de la noi este suport Covid. „Am luat un taxi care m-a dus până la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Acolo, la barieră, un om în albastru mi-a spus că trebuie să merg la Roman, că aici nu se ocupă de urgenţe. M-am dus acasă şi, înainte, am sunat la Roman, să întreb dacă au vaccin antirabic, nu cumva să bat drumul degeaba până acolo. Mi-au spus că au, însă nu este medic să mi-l administreze. Pe urmă m-a dus cineva cu maşina iar la Spitalul Judeţean. De data asta, am urcat pe scări şi am intrat direct la UPU. M-au trimis la un cort alb (de triere – n.r.) aflat la vreo doi metri distanţă, cort în apropierea căruia fusesem şi când individul în albastru m-a alungat. Probabil aştepta să-i dau ceva, dar eu numai la asta nu mă gândeam. Important e că de acolo nişte oameni tineri şi foarte amabili m-au dus la Chirurgie unde am fost pansată, iar apoi am aşteptat vreo două ore până să-mi fie administrat antirabicul, pentru că trebuia să vină mai întâi raportul de la UPU. Astea-s procedurile!“, a mai declarat femeia.

Acum, la o săptămână de la atcul câinilor şi după ce a reuşit să-şi revină, pietreanca a contactat un avocat şi este decisă să acţioneze Primăria în instanţă, considerând instituţia responsabilă de faptul că prin oraş mişună câinii vagabonzi care pun în pericol trecătorii. (Mihai SAVA)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.