Acasă Administratie Şeful Poliţiei – cercetat prealabil

Şeful Poliţiei – cercetat prealabil

2032
0
DISTRIBUIȚI

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a dispus, la sfârşitul săptămânii trecute, cercetarea prealabilă a comisarului-şef Paul Tablan, comandantul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP), în urma verificărilor făcute de Corpul de control al MAI la IJP, în urmă cu aproape trei luni. Rezultatele verificărilor nu au fost făcute publice, însă MAI a anunţat că, pe lângă Tablan, mai sunt cercetaţi prealabil alţi trei ofiţeri cu funcţii de conducere. Este vorba despre Benone Beşu – şeful Serviciului de Investigaţii Criminale, Iulian Pantază – şeful Serviciului Resurse Umane şi Cristinel Patrania – şeful Serviciului Logistic.

De asemenea, alţi ofiţeri, printre care şi Victor Costinel Vlad (proaspăt adjunct al lui Tablan) au primit atenţionări.  Pe listta celor atenţionaţi se mai află comisarii-şefi Mihai Mavriş (şeful Poliţiei Rutiere), Carol Adam (şeful Serviciului de Ordine Publică) şi Neculai Catană (fostul adjunct al comandantului IJP). În cazul comisarului-şef Tablan, activitatea de cercetare prealabilă va fi executată de un ofiţer din cadrul MAI. În funcţie de concluzii, după finalizarea cercetării prealabile, se poate dispune cercetarea disciplinară, iar apoi urmează să fie date sancţiuni, care pot merge până la destituirea din funcţie. De fapt, asta se şi urmăreşte, cel puţin în cazul lui Tablan, al cărui post este „vânat“ de mai multă vreme de un ofiţer din zona Târgu-Neamţ.

Cercetarea prealabilă a şefului IJP şi a celorlalţi poliţişti menţionaţi vine ca urmare a controlului făcut după scandalul iscat de încăierarea ţiganilor în centrul oraşului Târgu-Neamţ, eveniment în urma căruia oamenii legii au fost acuzaţi că nu au gestionat eficient situaţia. De asemenea, în paralel, la adresa lui Tablan şi Beşu au fost trimise mai multe sesizări la MAI. Rămâne de văzut în cât timp vor reuşi cei interesaţi să-şi atingă ţinta şi să-l demită pe comandantul IJP.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.