Acasă Administratie Şefa Direcţiei pentru Cultură – exilată la Constanţa

Şefa Direcţiei pentru Cultură – exilată la Constanţa

1418
0
DISTRIBUIȚI

Rocsana Josanu, director al Direcţiei pentru Cultură Neamţ, s-a trezit că, în prag de sărbători, ar trebui să se mute, cu arme şi bagaje, la Constanţa, pentru a manageria instituţia similară de la malul Mării Negre.

Ordinul de detaşare a fost semnat de ministrul Culturii – Lucian Romaşcanu, şi ar trebui să se aplice începând de astăzi (29 noiembrie) şi până pe 8 ianuarie 2023.

Oficial, motivul detaşării este acela că la conducerea Direcţiei pentru Cultură Constanţa nu se mai află nimeni, după ce titulara (Magdalena Tiţă) a fost suspendată din funcţie ca urmare a faptului că este cercetată penal de DNA pentru luare de mită.

De fapt, susţine Rocsana Josanu, detaşarea nu este altceva decât o pedeapsă pentru faptul că a încercat să stopeze distrugerea unor potenţiale elemente de patrimoniu imobiliar din incinta fostei fabrici de cartoane şţi hârtie „Petrocart“ (vechea „Comuna din Paris“).

„Consider că totul a pornit din momentul în care am demarat procedurile pentru a opri distrugerea unor elemente imobiliare de valoare (un turn, un fronton şi fântâna) din incinta fostei fabrici de hârtie din Piatra-Neamţ – care ar putea fi clasate ca bunuri de patromoniu.  Am cerut ca la Piatra-Neamţ să vină un specialist de la Institutul Naţional al Patrimoniului, dar în schimb m-am trezit cu Corpul de control al ministrului, care a verificat documentele instituţiei. Au fost descoperite nişte nereguli, am primit termene de remediare până la finalul acestui an. Suntem în curs de remediere a problmelor, dar, iată, acum s-a decis să fiu detaşată la Constanţa, să conduc o instituţie pe care n-o cunosc şi unde, în luna asta de zile pe care o am la dispoziţie, nu pot să fac decât un control de audit.

Am solicitat, deja, anularea ordinului de detaşare pe cale administrativă. Dacă nu se va da curs cererii mele, mă voi adresa instanţei de judeacă. În niciun caz nu plec la Constanţa“, a declarat Rocsana Josanu.

Şefa Direcţiei pentru Cultură Neamţ a ocupat postul prin concurs, aşa că singura modalitate de a o „faulta“ este detaşarea în alt judeţ.

„Dacă eram numită  fără concurs, sunt convinsă că eram deja înlocuită din funcţie“, a conchis Rocsana Josanu.

Pe terenul fostei fabrici „Petrocart“ se doreşte înfiinţarea unui ansamblu de locuinţe. Investitor este firma Ştef Edil CDP.

(Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.