Acasă Social Secţia Oncologie a Spitalului Judeţean va fi inaugurată astăzi

Secţia Oncologie a Spitalului Judeţean va fi inaugurată astăzi

762
0
DISTRIBUIȚI

Secţia de Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean va fi inaugurată astăzi, la ora 15.30. După mai bine de un an de când secţia a intrat în renovare capitală, lucrările sunt finalizate aproape în totalitate cu bani alocaţi de la Consiliul Judeţean precum şi prin sponsorizarea firmelor de medicamente. La inaugurare vor participa, pe lângă conducerea Spitalului Judeţean, şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, Direcţiei de Sănătate Publică, Casei de Asigurări de Sănătate, al Colegiului Medicilor şi profesorul doctor Puiu Miron din cadrul Institutului Oncologic Iaşi – conform celor precizate de dr. Doiniţa Vararu, medic şef al secţiei Oncologie. După cum se poate vedea, pacienţii cu afecţiuni oncologice vor avea parte de condiţii de spitalizare la standarde europene. Clădirea, care are o vechime de aproape 80 de ani, a fost renovată deoarece apa de ploaie se infiltra prin acoperiş iar pereţii erau scorojiţi şi plini de mucegai. Imediat după mutarea secţiei Dermato-Venerice, şefa secţiei a şi luat atitudine iar primul pas a fost înlocuirea uşilor apoi igienizarea spaţiului.

Parterul secţiei transformat în ambulatoriu 

Parterul secţiei, acolo unde a funcţionat secţia Dermato-Venerice, a fost transformat în ambulatoriu cu 7 saloane şi cabinete medicale. Pacienţii care sunt programaţi pentru tratament perfuzabil pot sta comod în fotolii rabatabile pentru chimioterapie, pot socia-liza, au chiar şi televizoare  în saloane, trecându-le astfel, mai uşor timpul. Cei din ambulatoriu sunt se-paraţi de saloanele de la etaj unde sunt cazurile cele mai grave care necesită mai multe zile de spitalizare. Ieri, pacienţii aflaţi în tratament şi-au exprimat mulţumirea pentru noile condiţii. Potrivit dr. Doiniţa Vararu, medicul şef al secţiei Oncologie, în cadrul ambulatoriului există saloane cu scaune pentru chimioterapie, o încăpere de recoltare, alta pentru condicele de medicaţie, un cabinet unde este amplasat un electrocardiograf, cabinetul de internări, precum şi un cabinet cu evidenţa tuturor bolnavilor cu afecţiuni oncologice din judeţ. Medicul Doiniţa Vararu s-a declarat mulţumită de noile transformări ale secţiei Oncologie.

„Totul este făcut cu ajutorul Consiliului Judeţean, al firmelor de medicamente, dar şi cu ajutorul domnului farmacist Echim de la Ardealul – care ne-a sponsorizat cu mobilier. În secţia Oncologie se internează strict pacienţii care au nevoie de tratament citostatic, restul care nu au posibilităţi de îngrijire sunt trimişi la secţia de îngrijiri paliative. La etaj au rămas pacienţii internaţi care sunt de la depărtare  şi care sunt cuprinşi în schema de tratament între 1 şi 5 zile, unii rămânând internaţi maximum 10 zile“, a spus dr. Doiniţa Vararu, medic şef al secţiei Oncologie.

(Maria NISTOR)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.