Acasă Administratie Se mai redeschide Maternitatea de la Piatra-Neamţ?

Se mai redeschide Maternitatea de la Piatra-Neamţ?

904
0
DISTRIBUIȚI

Pe fondul situaţiei pandemice actuale, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ a suferit zeci de modificări ale structurii de funcţionare, din 20 august şi până acum. Toate aceste modificări au fost aprobate de către Direcţia de Sănătate Publică, pe baza solicitărilor motivate de reprezentanţii SJU, la rândul lor, bazate pe modificările zilnice apărute cu numărul de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2. Acum, numărul pacienţilor cu coronavirus, din SJU, se aproapie de 100, în scădere de câteva săptămâni. Timp în care, mai multe secţii şi compartimente, care erau dedicate exclusiv pacienţilor cu Covid, au început să primească şi pacienţi non-Covid. Ortopedia, Nefrologia, Oftalmologia sunt doar câteva dintre spaţiile „recuperate“, după ceea ce pare a fi sfârşitul valului patru al pandemiei. Încă de acum două săptămâni, conducerea SJU anunţa că „iminentă“ este şi redeschidetea Maternităţii, dar că aceasta se va face etapizat.

La sfârşitul săptămânii trecute, managerul SJU, Alexandru Filimon, ne explica faptul că, în câteva zile, Maternitatea va primi din nou paciente. Ieri, Maternitatea nu era redeschisă şi, aşa cum ne-a explicat directorul medical, dr. Ştefan Gheorghincă, reluarea activităţii medicale pentru pacientele non-Covid părea că este tot la stadiul de discuţii, nefiindu-ne clar dacă s-au trimis documente oficiale prin care s-a solicitat posibilitatea de a interna acolo şi paciente non-Covid. Că se discută, că se analizează, că se fac scenarii, ne-au fost confirmate inclusiv de Radu Firăstrău, directorul DSP, dar că „nu s-a depus nimic în scris“. În rest, ştim sigur că structura secţiei Obstetrică-Ginecolo are 67 de paturi. Cu câţi pacienţi internaţi, în prezent? Nu ni se spune. Mai ştim că în tot SJU sunt circa 130 de pacienţi cu Covid şi alţi aproape 250 de pacienţi non-Covid.

Împânziţi pe toate secţiile şi compartimentele. Numărul angajaţilor este pe undeva la 1.700, cu tot cu personal TESA. Când se va deschide Maternitatea? Nimeni nu ştie sigur. Specialiştii vorbesc deja despre debutul valului 5 al pandemiei, care va avea loc pe la jumătatea lunii ianuarie, anul următor. Mai este oportună redeschiderea Maternităţii sau trebuie pregătită pentru următorul val?

(M.T.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.