Acasă Eveniment Şcolile din Icuşeşti zac nereabilitate

Şcolile din Icuşeşti zac nereabilitate

528
1
DISTRIBUIȚI

Patru dintre şcolile din comuna Icuşeşti – mai precis cele din satele Bătrâneşti, Mesteacăn, Rocna şi Spiridoneşti, care nu prea mai corespund unor standarde minimale de confort, ar fi trebuit să intre în reabilitare şi, după caz, extindere imediat după finalizarea cursurilor. Nu se va putea, deoaece chiar dacă banii necesari – circa 1,7 milioane de lei – au fost puşi la dispoziţia autorităţilor locale încă din primăvară, la licitaţia de execuţie nu a fost depusă nicio ofertă.

Acum câteva zile, autorităţile locale au făcut o nouă încercare; o a doua licitaţie a fost lansată, şi se speră ca până pe 26 iunie să apară oferte din partea firmelor constructoare. Chiar dacă licitaţia va merge şnur, până la începutul viitorului an şcolar e greu de crezut că vor fi gata toate lucrările prinse în proiecte.

Cea mai năpăstuită şcoală, din punct de vedere al dotărilor şi aspectului general, este şcoala din Bătrâneşti. Unitatea arată ca după bombardament, chiar dacă în ultimii ani a mai suferit ceva îmbunătăţiri – inclusiv montarea de tâmplărie termopan. Acum, şcoala are două săli de clasă, o cancelarie, un hol şi o magazie. După reabilitare (pereţi, acoperiş, tâmplărie) şi extindere, în clădire vor ‘’răsări’’ grupuri sanitare şi o cameră pentru centrala termică.

Şcoala Mesteacăn are tot două săli de clasă şi o cancelarie. Ea va fi extinsă cu încă o sală de clasă, un vestiar, grupuri sanitare şi cameră pentru centrala termică.

Şcoala din Rocna este cea mai mare dintre toate; are cinci săli de clasă şi cancelarie. După reabilitare şi recompartimentare vor rămâne patru săli de clasă, dar vor apărea grupurile sanitare şi camera centralei termice.

În fine, Şcoala Spiridoneşti, cea mai micuţă dintre toate, va fi extinsă. Va avea două săli de clasă, cancelarie, vestiare, grupuri sanitare şi cameră pentru centrala termică.

(Liviu ILIE)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.