Acasă Administratie Şase paramedici pietreni, la exerciţiul din Târgu Mureş

Şase paramedici pietreni, la exerciţiul din Târgu Mureş

375
0
DISTRIBUIȚI

În perioada 30 mai – 3 iunie, municipiul Târgu Mureş va fi gazda unui exerciţiu de mare amploare la nivel internaţional, iar la acesta participă şi şase paramedici şi o autospecială de transport personal şi victime multiple, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra-Neamţ al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU) „Petrodava“.

Scenariul principal se va baza pe simularea producerii unui incident pe platforma unui operator economic. Exerciţiul va avea mai multe faze: în prima se va interveni pe plan local cu forţe şi mijloace în teren cu activarea Planului Roşu dar şi cu convocarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi cu activarea Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei. Având în vedere amploarea evenimentului, se va solicita sprijin naţional, iar ulterior se va solicita sprijin european. Startul exerciţiului s-a dat ieri.

„Pe tot parcursul exerciţiului, organizatorii vor dezvolta diferite scenarii la care trebuie să se răspundă cu forţe şi mijloace în teren. De asemenea vor fi transmise şi mesaje RO-Alert în atenţia populaţiei, în care se va informa o anumită situaţie tactică.

Scopul acestui exerciţiu este de a testa răspunsul serviciilor de urgenţă şi medicale în situaţii de stres extrem. La exerciţiu vor participa echipe naţionale şi internaţionale specializate în gestionarea unor astfel de situaţii. Numărul persoanelor implicate în exerciţiu vor fi în jur de 600“, se arată într-un comunicat al IJSU.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.