Acasă Eveniment Salvat noaptea din abruptul muntelui

Salvat noaptea din abruptul muntelui

362
0
DISTRIBUIȚI

Ultimele ore din weekendul trecut au fost de foc pentru salvamontiştii nemţeni, care s-au confruntat cu una dintre cele mai grele intervenţii de salvare din acest sezon.

Pe timp de noapte, salvatorii montani au fost solicitaţi, în urma unui apel la 112, să intervină pentru salvarea unui turist blocat, fără sursă de lumină, într-o zonă abruptă a masivului Ceahlău.

„Salvamont Neamţ intervine la această oră (n.red. – după miezul nopţii de duminică spre luni) cu două echipe de căutare salvare şi o unitate canină în zona de abrupt din versantul estic al Masivului Ceahlău. Un turist din judeţul Neamţ a sunat în urmă cu câteva ore la 112 afirmând că este într-o zonă cu pereţi de stâncă, fără lumină şi fără posibilitatea de a se orienta. Operaţiunea are un grad mare de dificultate şi risc crescut“, au transmis reprezentanţii Serviciului Salvamont Neamţ.

Bărbatul a fost scos din zona de risc abia spre dimineaţă, numai datorită profesionalismului de care au dat dovadă salvamontiştii; întreaga operaţiune a durat aproximativ şase ore.

(R.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.