Acasă Economic Reduceri şi pentru maşinile de spălat vase şi televizoare

Reduceri şi pentru maşinile de spălat vase şi televizoare

922
0
DISTRIBUIȚI

Începând din acest an, programul „Rabla pentru electrocasnice“ – prin intermediul căruia persoanele care doresc să-şi înlocuiască anumite tipuri de aparate casnice primesc un sprijin financiar, cu condiţia predării unui aparat similar vechi – poate fi accesat şi de cei ce vor să cumpere maşini de spălat vase şi televizoare. Aşa prevede un ordin de modificare a ghidului de finanţare, făcut public de Ministerul Mediului.

Astfel, pentru o maşină de spălat vase care are eficienţa energetică A++, valoarea vaucerului a fi de 300 de lei; pentru maşina de spălat vase cu o eficienţă energetică A+++, vaucerul va fi de 400 de lei. Televizoarele din clasa energetică A vor putea fi cumpărate cu o reducere de 200 de lei, iar cele cu eficienţa energetică A+ vor fi subvenţionate cu vaucere de 500 de lei.

În rest, sprijinul financiar rămâne acelaşi ca în 2018: 200 de lei pentru pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++; 300 de lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++; 300 de lei pentru aparate de aer condiţionat cu eficienţa energetică la răcire (A+++/A++) sau pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A++,; 400 de lei pentru frigidere/combine frigorifice/lăzi fri-gorifice cu eficienţa energetică A+++.

Printre comercianţii aprobaţi în Programul „Rabla pentru electrocasnice“, care au magazine în Neamţ, se numără Carrefour, Flanco şi Altex.

Interesul manifestat de români faţă de acest program este foarte mare. Drept dovadă că în perioada 19-26 decembrie 2018 au fost rezervate 36.358 de tichete valorice. Numai în prima zi de înscrieri, 19 decembrie 2018, au fost rezervate peste 19.000 de tichete! Acest fapt a dus la „scurtcircuitarea’’ aplicaţiei informatice, care a început să dea erori.

De pe 29 decembrie 2018, aplicaţia informatică prin intermediul căreia se fac înscrierile în program a fost suspendată. Deocamdată, Administraţia Fondului pentru Mediu nu a anunţat data la care va fi reluat acest program.

(Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.