Acasă Eveniment Recensământ de probă la Piatra-Neamţ şi Gârcina

Recensământ de probă la Piatra-Neamţ şi Gârcina

418
0
DISTRIBUIȚI

În perioada 10-31 martie, în municipiul Piatra-Neamţ şi în comuna Gârcina se va desfăşura un recensământ de probă, în perspectiva pregătiroo Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor din 2022.

De fapt, va fi un auto-recensământ, proprietarii locuinţelor cuprinse în eşantionul de probă (1.363 de locuinţe) urmând a completa chestionare online. „Pentru acest recensământ, pe baza unor criterii atent stabilite, au fost selectate sectoare din toate judeţele ţării, situate în diferite zone geografice, astfel încât să permită o primă verificare cât mai complexă a modului de organizare şi a instrumentarului statistic. În judeţul Neamţ, pentru recensământul de probă, au fost selectate 26 de sectoare, însumând 1363 locuinţe din localităţile Piatra-Neamţ şi Gârcina. Ca măsură de protecţie împotriva SARS-Cov 2, este important ca cetăţenii cuprinşi în eşantion să ştie că au posibilitatea de a se autorecenza, completând un formular de preînregistrare disponibil la adresa: https://rpl.insse.ro/ .

Ulterior, persoanele care se vor autorecenza la recensământul de probă vor primi, la adresele de e-mail indicate (în formularul de preînregistrare) un link care îi va dirija spre chestionarul individual.

Această etapă de autorecenzare se va desfăşura timp de şapte zile, între 10 şi 16 martie 2021. Locuinţele cuprinse în eşantionul recensământului de probă vor primi un pliant informativ cu detalii privind autorecenzarea. Totodată, informaţii privind eşantionul selectat vor fi disponibile pe website-ul Direcţiei Regionale de Statistică Neamţ şi pe website-ul http://www.recensamantromania.ro.

Cetăţenii care, din motive obiective, nu se pot autorecenza, vor fi vizitaţi de către un recenzor pentru realizarea interviului faţă în faţă – în perioada 22-31 martie 2021“, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Statistică Neamţ.

În decursul anului 2022, va avea loc Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor cu an de referinţă 2021. Recensământul va furniza indicatori statistici pentru monitorizarea numărului şi distribuţiei teritoriale a populaţiei rezidente, a structurii demografice şi socioeconomice, date referitoare la gospodăriile populaţiei, precum şi la fondul locativ, condiţiile de locuit ale populaţiei şi clădirile în care se situează locuinţele. (Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.