Acasă Administratie Protest pentru salvarea primarului

Protest pentru salvarea primarului

2129
1
DISTRIBUIȚI

În urmă cu câteva zile, un verdict al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie venea ca un trăsnet pentru primarul comunei Agapia – Neculai Năstasă. Acesta a pierdut definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, care îl declarase pe edil în conflict de interese administrative. Ca urmare a deciziei judecătorilor, Neculai Năstasă este pe cale să piardă şi funcţia de primar, legea precizând clar că timp de trei ani acesta nu mai are voie să deţină nicio funcţie publică.

La scurt timp după ce vestea s-a propagat printre săteni, aceştia au decis că trebuie să-şi protejeze alesul şi au dat startul unui protest în toată regula. Oamenii şi-au confecţionat pancarte, după care au dat năvală în faţa primăriei, dar şi pe site-urile de socializare, unde au creat o pagină special dedicată susţinerii primarului, denumită „Agapia unită“.

„Indiferent ce se va întâmpla, noi ne vom susţine în continuare primarul. Mergem înainte cu credinţă şi speranţă“, este mesajul unuia dintre localnici.

„Pas cu pas, sperăm să ajungem să conteze votul nostru! Agapia, ne bazăm pe tine! Indiferent de vreme, să mergem să ne facem auziţi!“, mai spune un cetăţean nemulţumit.

„Un primar adevărat care a arătat că-i pasă de comună. Noi am votat omul, nu culoarea politică. Tot respectul domnule primar“, este un alt mesaj de susţinere din partea unui agăpean.

Problemele edilului au început în anul 2014, când inspectorii ANI s-au sesizat cu privire la faptul că acesta s-a aflat în conflict de interese, după ce a semnat două contracte de concesiune cu o asociaţie de crescători de animale, în cadrul căreia fiul său era membru fondator.

Ulterior, primarul a contestat decizia, însă acum instanţa a dat verdictul definitiv: „Admite recursul declarat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate (…)  şi res-pinge acţiunea formulată de reclamantul Nastasă Neculai, ca neîntemeiată“, se arată în decizia instanţei. Cu sau fără proteste, legea trebuie respectată, astfel că Prefectura urmează să-l suspende din funcţie pe Neculai Năstasă, după care la Agapia se vor organiza alegeri anticipate.

(Roxana ZAHARIA)

1 COMENTARIU

  1. nu comentez sentinta data ci ambiguitatea privin respectare codului de procedura civila.atunci cand ai interes sa-l condamni pe un primar ales ceri judecarea fondului la curtea de apel bacau si recursul la inalta curte.cand vrei sa protejezi un primar pentru fapte de o gravitate mai mare decat a lui nastase, admiti exceptia invocat si trimiti dosarul la tribunalul neamt ca sa poti sa-l protejezi pe primar la instanta de apel.urmaresc cu tristete acest abuzuri din justitie si ma intristeaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.