Acasă Eveniment Profesor filmat când agresa un elev al Şcolii Bicaz-Chei

Profesor filmat când agresa un elev al Şcolii Bicaz-Chei

1957
0
DISTRIBUIȚI

Ieri, pe internet a fost postat un filmuleţ de mai puţin de un minut, ai cărui protagonişti sunt un profesor de matematică şi un elev de clasa a VIII-a, acum absolvent, de la Şcoala nr. 2 Bicaz-Chei (structură a Şcolii Gimnaziale Bicaz-Chei). Un filmuleţ care deja a provocat multă vâlvă, dat fiind „subiectul“: respectivul profesor îl ameninţă şi chiar agresează elevul cu pri-cina, ca urmare a unui comportament mai puţin ortodox al celui din urmă.

 

Un suplinitor iute la mânie

 

Dată fiind posibilitatea ca pe internet să fie lansate „petarde“, iar filmuleţul respectiv să nu aibă nicio legătură cu şcoala din Bicaz-Chei, am luat legătura cu directorul acestei unităţi de învăţământ – profesorul Mihail Matei.

„Nu pot să dau numele celor doi implicaţi în acea altercaţie, dar pot să confirm că filmul a fost făcut într-o structură a şcolii noastre – la Şcoala nr. 2. Profesorul respectiv a lucrat ca suplinitor, un an, la noi, pe o catedră rezervată. Din câte am înţeles, acum câteva zile a fost repartizat la o altă şcoală, tot ca suplinitor. Cât îl priveşte pe elev, acesta era în clasa a VIII-a la momentul filmării; între timp, a absolvit şcoala noastră. Eu l-am convocat deja pe domnul profesor, pentru a oferi explicaţii. Şi vom deschide o cercetare disciplinară, potrivit regulamentului, chiar dacă acum nu mai este profesor al şcolii noastre“, a declarat conducătorul Şcolii Bicaz-Chei.

Pe surse am aflat că elevul agresat de profesor nu ar fi fost printre cei mai cuminţi din şcoală; dimpotrivă… De comportamentul acestuia s-ar fi plâns mai mulţi profesori. Nici cadrul didactic iute la mânie nu ar fi avut o singură „ieşire“ de acest fel, el având la un moment dat discuţii aprinse cu părinţii unora dintre elevi.

 

Cam greu de sancţionat

 

Dat fiind faptul că nu mai este cadru didactic al Şcolii Bicaz-Chei, profesorul de matematică nu prea mai poate fi sancţionat. Eventual va primi un calificativ diferit de „foarte bine“, care o să-l ţină departe, o perioadă, de gradaţia de merit.

Cel mai bun exemplu în acest sens este al profesorului de Tehnologie detaşat anul trecut la Liceul „Mihail Sadoveanu“ Borca, cel care a lipsit de la o oră – timp în care o fată şi un băiat de clasa a X-a „şi-au făcut de cap“ chiar în sala de clasă. Deşi toată lumea susţinea sus şi tare că profesorul va fi pedepsit, până la urmă nici măcar nu a plecat din liceu pe parcursul anului şcolar. Pe de altă parte, profesorul nu a putut fi sancţionat nici de conducerea Liceului „Carol I“ Bicaz – unde este titular – deoarece nu a făcut o boacănă care să întineze prestigiul sau bunul mers al liceului din Bicaz. (Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.