Acasă Economic Profesoara Elena Botez şi-a primit diploma de cetăţean de onoare

Profesoara Elena Botez şi-a primit diploma de cetăţean de onoare

1414
0
DISTRIBUIȚI

Desemnată în urmă cu câteva săptămâni cetăţean de onoare al municipiului Piatra-Neamţ, solista de operă Elena Botez a primit, vineri (21 octombrie), diploma de la primarul Dragoş Chitic. Momentul a avut loc într-un cadru festiv, la Liceul de Artă „Victor Brauner“, la care aceasta a fost profesor vreme de decenii.

„Sunt în comunitatea noastră oameni cu care ne mândrim şi care merită tot respectul din partea semenilor. Am fost onorat să înmânez, în calitate de primar al municipiului Piatra-Neamţ, diploma de cetăţean de onoare, doamnei Elena Botez, în semn de respect şi preţuire pentru activitatea domniei sale“, a declarat primarul Dragoş Chitic.

Ajunsă la venerabila vârstă de 91 de ani, Elena Botez a făcut o frumoasă carieră pe scena Operei din Timişoara şi a cântat de-a lungul timpului alături de mari solişti ai vremii, pe multe scene din ţară şi din străinătate. S-a întors mai apoi în oraşul natal, unde a profesat la Liceul de Artă „Victor Brauner“ şi a îndrumat în tainele artei lirice generaţii întregi de elevi. Printre realizările profesoarei Elena Botez se pot remarca cele peste 30 de premii la Olimpiada Naţională de Muzică, peste 100 de premii la concursurile naţionale şi internaţionale de canto clasic, obţinute de elevii săi, plus 60 de absolvenţi de Conservator din ţară şi străinătate.

(Roxana ZAHARIA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.