Acasă Eveniment Procurorii au mai dovedit o şpagă de 20.000 de euro pentru Morenciu

Procurorii au mai dovedit o şpagă de 20.000 de euro pentru Morenciu

774
0
DISTRIBUIȚI

Procurorii DNA Bacău, care instrumentează dosarul „Şpagă la Ambulanţă“ au extins urmărirea penală împotriva altor cinci angajaţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) care au promovat concursurile pentru ambulanţier şi şofer oferind mită. Conform unui comunicat de presă al DNA, este vorba despre Elena Leonte, Mihaela Ionela Drăguşanu, Cristian Movilă, Marius Mihai Oglinzanu (de la substaţia Târgu-Neamţ) şi Constantin Cristescu.

„În perioada 2-10 mai, cele cinci persoane ar fi fost de acord cu pretenţiile managerului general interimar al SJA, Morenciu Dan Dorin, de remitere a sumei de 5.000 euro/persoană pentru a fi declaraţi admişi la un concurs ce viza ocuparea unor posturi pe o perioadă nedeterminată, în instituţia menţionată, de către personalul sanitar şi sanitar auxiliar. În contextul menţionat mai sus, în perioada 2-18 mai, suspectul Morenciu Dan Dorin ar fi primit de la cei cinci suspecţi sumele de bani pretinse anterior, în total 20.000 euro. Restul de 5.000 euro urmau sa fie primiţi de la candidatul Cristescu Constantin în ziua de 18 mai, dar, datorită intervenţiei procurorilor anticorupţie (care l-au prins în flagrant pe Morenciu cu şpăgi de 40.000 de euro – n.r.), această remitere nu a mai avut loc“, se arată în comunicatul DNA.

Reamintim că aceştia se alătură celorlalţi opt mituitori, abia plasaţi joi sub arest domiciliar. În acest dosar, în sarcina lui Morenciu au fost reţinute, în total până acum, 13 infracţiuni de luare de mită. Morenciu este arestat preventiv, alături de asistentele-şefe Luminiţa Rozonschi şi Elena Preda, care au intermediat opt dintre luările de mită.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.