Acasă Eveniment Procedură medicală în premieră, pentru pacienţii Spitalului Târgu-Neamţ

Procedură medicală în premieră, pentru pacienţii Spitalului Târgu-Neamţ

343
0
DISTRIBUIȚI

Pacienţii care se vor adresa cabinetului de Ortopedie şi Traumatologie din cadrul Spitalul Orăşenesc Târgu-Neamţ vor putea beneficia de o procedură medicală nouă, numită terapie PRP. Aşa cum ne-a explicat dr. Alexandru Pătraşcu, managerul spitalului târg-nemţean, această procedură realizată în premieră pentru acest spital constă în „infiltraţii cu plasmă îmbogăţită cu trombocite, în tratamentul leziunilor musculo-scheletale“.

„Eu am fost medic, pentru o perioadă de timp, la echipa de fotbal a Iaşului şi ştiu că erau unii sportivi care apelau la această procedură. Aceasta se poate realiza cu ajutorul unei centrifugi care separă plasma din sânge, iar mai apoi această plasmă este injectată. Procedura a fost utilizată de diferiţi atleţi de talie internaţională, unii dintre ei declarând că această terapie a făcut posibilă întoarcerea lor în aria competiţională. Chiar dacă mai există mecanisme care nu au fost explorate şi înţelese pe deplin, avantajele acestei terapii au determinat extinderea utilizării acestei tehnici în ultimii ani, în aria îngrijirilor leziunilor ortopedice“, a spus dr. Pătraşcu.

La Spitalul Orăşenesc Târgu-Neamţ se poate oferi acest tip de tratament, în cadrul cabinetului de Ortopedie şi Traumatologie, după ce Primăria Târgu-Neamţ a accesat fonduri europene pentru amenajarea pi dotarea Policlinicii spitalului. „Din 2018, de când am ajuns la acest spital, am cerut respectiva centrigugă. Primăria a accesat fonduri, iar în urmă cu o lună şi jumătate am primit dispozitivul medical cu ajutorul căruia putem pune în practică o procedură de perspectivă pentru recuperarea pacienţilor“, a adăugat managerul.

Proiectul accesat de Primăria Târgu-Neamţ este şi acum în derulare şi vizează dotarea tuturor cabinetelor din Policli-nică.

(M.T.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.