Acasă Politica Prioritatea echipei PNL Neamţ, crearea de noi locuri de muncă

Prioritatea echipei PNL Neamţ, crearea de noi locuri de muncă

977
0
DISTRIBUIȚI

Cea mai mare problemă cu care se confruntă judeţul Neamţ o reprezintă lipsa locurilor de muncă. O problemă apăsătoare, care ne marchează viaţa de zi cu zi, dar şi viitorul. Realitatea tristă e că judeţul Neamţ, în ciuda faptului că este unul dintre cele mai frumoase din România, se află la coada listei judeţelor României în ceea ce priveşte nivelul de trai. Cauzele ar fi multiple, însă în prezent este imperios necesar ca această situaţie dezastruoasă să înceteze şi să fie găsite soluţii concrete şi proiecte fezabile, care să rezolve problema. La o primă vedere pare simplu să spui că vei crea locuri de muncă, din pix lucrurile se rezolvă cel mai uşor. Este însă nevoie ca de undeva să se pornească. Din pix în primă fază. Mai exact cum? Specialiştii se strâng, discută, scriu drafturi, după care pun la punct proiecte. Aşa a luat naştere şi programul Neamţ 2020, prin care echipa PNL Neamţ, a încercat să găsească soluţii concrete pentru a crea locuri de muncă. Judeţul nostru trebuie să se modernizeze, iar echipa liberală transmite că acest lucru se va face printr-un proiect integrat de dezvoltare care va viza toată Moldova.

Prioritatea centrală a proiectului este construcţia autostrăzii care să lege Moldova de Transilvania, ca centenarul Marii Unirii, din 2018, să găsească Moldova unită de Transilvania prin acest mijloc de acces, care va transforma în bine situaţia întregului judeţ, mărindu-i atractivitatea pentru investitori. Administraţia PNL vă propune o dezvoltare bine structurată şi posibilă în locul stagnării şi amăgirilor PSD date de veşnicile şi perimatele pomeni sociale.

„Dezvoltarea regională este dezideratul echipei liberale, echipă pe care eu o reprezint. Dezvoltarea economică locală înseamnă a ridica competitivitatea economică în scopul îmbunătăţirii viitorului economic al acesteia, iar pentru aceasta este nevoie să creăm condiţii mai bune pentru a genera locuri de muncă. De aceea, în programul Neamţ 2020, am inclus înfiinţarea unui Consiliu Consultativ cu mediul de afaceri, iar primii paşi în acest sens au fost făcuţi când am semnat Pactul pentru dezvoltare – pactul pentru normalitate“ a declarat preşedintele PNL Neamţ, Mugur Cozmanciuc.

În programul Neamţ 2020 sunt prezentate o serie de proiecte economice pe care liberalii şi le vor asuma pentru a asigura dezvoltarea durabilă a comunităţii.

„Să nu uităm că avem o creştere economică conjuncturală, bazată pe consum, pe emoţie şi asta pentru că guvernele precedente au mărit cheltuielile cu resursa umană şi au redus cheltuielile pe investiţii. Avem nevoie de un motor puternic economic, ceea ce înseamnă investiţii în infrastructură şi reindustrializare prin parcuri industriale şi tehnologice, iar programul Neamţ 2020 oferă aceste soluţii printr-un proiect de management eficient al judeţului“ declarat senatorul Eugen Ţapu-Nazare.

Şi deputatul Vlad Marcoci subliniază că este nevoie de o schimbare în ceea ce priveşte colaborarea dintre administraţia locală şi mediul de afaceri, un motor al dezvoltării economiei.

„Proiectul Neamţ 2020 este un program coerent aplicat pe nevoile reale ale judeţului, dar mai ales este un program prin care încercăm să schimbăm modul de operare între administraţia locală şi societate civilă. Pentru că dezvoltarea economică va fi susţinută dacă investitorii vor găsi condiţii pentru a-şi deschide afaceri în judeţul Neamţ“, a declarat deputatul Vlad Marcoci.

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Daniel Vasiului Macovei rei-terează că echipa liberală se va concentra foarte mult pe atragerea de fonduri europene în judeţul Neamţ.

„Atragerea fondurilor europene va fi în atenţia noastră, pentru că prin investiţii creăm oportunităţi pentru dezvoltarea economică din judeţul Neamţ“, a declarat Daniel Vasiliu Macovei.

PNL Neamţ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.