Acasă Administratie Primarul Chitic: Se poate circula fără declaraţie pe o rază de 30...

Primarul Chitic: Se poate circula fără declaraţie pe o rază de 30 de kilometri în jurul municipiului

430
0
DISTRIBUIȚI

Duminică dimineaţă primarul Dragoş Chitic aduce o veste bună pietrenilor care intenţionează să iasă din municipiul reşedinţă de judeţ (în aşa-numita „zonă metropolitană“), dar nu sunt siguri dacă pot face acest lucru fără a completa în prealabil o declaraţie pe propria răspundere.

În urma unei discuţii pe care a purtat-o cu prefectul judeţului, edilul a venit cu lămuriri în acest sens, în contextul în care Zona Metropolitană Piatra-Neamţ nu este, încă, certificată oficial din punct de vedere juridic, demersurile fiind în derulare. Cu toate acestea, circulaţia este liberă pe o rază de 30 de kilometri în jurul oraşului, anunţă autorităţile.

„Conform precizărilor făcute de Grupul de Comunicare Strategică constituit de Guvernul Romaniei pentru perioada crizei sanitare generată de virusul SARS Cov 2, se poate circula fără declaraţie pe propria răspundere în toate localităţile din jurul municipiului Piatra-Neamţ situate în perimetrul asimilat Zonelor Metropolitane definit de lege, adică pe o rază de 30 kilometri faţă de Piatra-Neamţ. Conform iniţiativei primăriei Piatra-Neamţ de constituire a Zonei Metropolitane Piatra-Neamţ, localităţile din raza de 30 kilometri faţă de municipiul Piatra- Neamţ, sunt următoarele : Dumbrava Roşie, Săvineşti, Roznov, Zăneşti, Podoleni, Costişa, Piatra Şoimului, Borleşti, Rediu, Tazlău, Gârcina, Dobreni, Bodeşti, Crăcăoani, Bălţăteşti, Girov, Ştefan cel Mare, Dragomireşti, Războieni, Pângăraţi, Tarcău şi Taşca.

Mulţumesc domnului prefect George Lazăr, cu care am avut o discuţie pe acest subiect, pentru deschiderea manifestată implicarea şi sprijinul acordate în clarificarea acestui aspect! În discuţia avută, domnul prefect George Lazăr a menţionat că analizează şi varianta emiterii unor hotărâri la nivel judeţean care să întărească această prevedere, benefică mai ales pentru deplasarea la locul de muncă a salariaţilor care lucrează în altă localitate decât cea de domiciliu în interiorul Zonei Metropolitane Piatra- Neamţ“, a transmis primarul Dragoş Chitic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.