Acasă Administratie Primăria Piatra-Neamţ vrea toate străzile asfaltate, până în 2020

Primăria Piatra-Neamţ vrea toate străzile asfaltate, până în 2020

976
0
DISTRIBUIȚI

Pentru că aşa a promis încă de când deţinea interimatul municipiului, primarul Dragoş Chitic se menţine pe poziţie atunci când vine vorba despre asfaltarea străzilor din Piatra-Neamţ. Deşi bugetul local este sugrumat de credite, edilul spune că în următorii ani reabilitarea infrastructurii va rămâne prioritară pentru administraţia locală, stadiul lucrărilor fiind sub supravegherea directă a acestuia. În prezent drumarii muncesc de zor în cartierele Gara Veche şi Potocina, pentru ca, până la venirea iernii, în cele două zone să nu rămână nicio uliţă neasfaltată. În paralel, pe alte artere din oraş se execută lucrări de reparaţii cu mixtură asfaltică.

„Chiar dacă bugetul municipalităţii este afectat acum de achitarea datoriei către Alpha Bank şi resursele financiare disponibile nu sunt suficiente pentru tot ce mi-aş dori să facem în acest sens, programul de asfaltări continuă. Trebuie să menţinem ritmul de aproximativ 6 kilometri de străzi asfaltate în fiecare an pentru a atinge obiectivul propus: până în 2020 toate străzile din Piatra-Neamţ să fie asfaltate“, a declarat primarul Dragoş Chitic.

În Piatra-Neamt sunt 160 de kilometri de străzi, din care aproximativ 20 sunt încă neasfaltaţi. De asemenea, pe foarte multe artere durata de viaţă a co-vorului asfaltic este depăşită de mulţi ani, în aceste cazuri fiind nevoie de reparaţii capitale. (R. Z.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.